Lente in Leiden

Neem eens een kijkje bij de bloesems in de museumtuin van het Wereldmuseum. Ook is de Keukenhof weer geopend. Wist je dat je vanaf station Leiden Centraal binnen een halfuur bij de Keukenhof bent? En nog een leuk weetje: in de Hortus botanicus Leiden werden, in het begin van de 17de eeuw, met succes de eerste tulpen gekweekt door Carolus Clusius.

De eerste Nederlandse tulp

De 1ste tulp van Nederland komt natuurlijk uit ... Leiden! In de Hortus botanicus werden, in het begin van de 17de eeuw, met succes de eerste tulpen gekweekt door Carolus Clusius. Dit werd de eerste grote tulpencollectie van Europa. De echte klapper van het voorjaar groeit in de Tropische Kas. Bewonder de Jadebloem in bloei, in maart en april produceert de plant meterslange ranken met een cascade van felblauwe bloemen.

Hortus botanicus Leiden

Groen in Leiden

De lente is weer begonnen! Een goede reden om lekker naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken. In Leiden is er een ruim aanbod aan parken en andere mooie stukjes natuur. In deze blog lees je 6 groene tips in Leiden.  

Lees hier de blog!

De Keukenhof is weer open

De Keukenhof is dagelijks open van 21 maart t/m 12 mei. Vanaf Leiden CS rijdt de speciale Keukenhof Express bus. Binnen een half uurtje stap je uit voor de ingang van Keukenhof.

Het makkelijkst reis je met de Combiticket, dat is het entreebewijs voor de Keukenhof en een OV-ticket samen. Deze tickets zijn te koop aan de balie van de VVV Leiden en kosten € 31,50. Kinderen (4 t/m 17 jaar) betalen € 18,00.

Openingstijden VVV Leiden

Nog meer genieten van de buitenlucht? - Genoeg keuze!

Meivakantie in Leiden

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen of naar leuke activiteiten voor thuis tijdens de meivakantie? Breng een bezoek de Young Rembrandt Studio, maak een mooie wandeling of bezoek een leuk museum met de kids. Bekijk wat er nog meer allemaal te doen is tijdens de meivakantie op onze meivakantiepagina. 

Meivakantie in Leiden
Video mapping experience jonge Rembrandt in Leiden.

Bloesems bij Wereldmuseum Leiden

De witroze Japanse kersenbloesems bij Wereldmuseum Leiden bloeien in maart. De bomen waren jaren terug een geschenk uit Japan, waar het bloesem kijken een populaire activiteit is. 

De bloesems bloeien in maart.

Wereldmuseum

Landschap Fietsroute

Met de Landschapsroute geniet je van ruim 30 kilometer Hollandse polders! Onderweg kijk je uit over de Vrouw Vennepolder, waar je heel veel weidevogels zult spotten. Vaar met het pontje over de Kagerplassen naar Kaageiland, geniet van de bloembollenvelden in bloei en stap af in het gezellige centrum van Warmond.

Tip: Controleer voor vertrek de vaartijden van de pont. Als de pont niet vaart, fiets dan over land via knooppunten 39-40-09-08.

Bekijk de route

Ook leuk!