Vier de meivakantie

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen of naar leuke activiteiten voor thuis tijdens de vakantie? Bezoek de Young Rembrandt Studio, maak een mooie wandeling of bezoek een leuk museum met de kids. Bekijk wat er nog meer allemaal te doen is in Leiden!

De beste kindertips

In Leiden is altijd wel wat leuks te doen voor kinderen. Van een leuk kinderprogramma in een van de Leidse musea tot een kinderfilm in de bios. Er zijn speciale kinderwandelingen zoals de Grimmige Gruwelloop of boek een grappige kinder – of jeugdvoorstelling in een van de Leidse theaters! Liever naar de kinderboerderij, het zwembad of een speeltuin bezoeken? Je ontdekt het allemaal.

Alle kindertips

De leukste musea voor kinderen

Musea saai? Nee hoor! In Leiden vind je de leukste en spannendste musea. Sta oog in oog met T.rex Trix! Of bezoek een echte Egyptische tempel in Rijksmuseum van Oudheden. Doe proefjes in Rijksmuseum Boerhaave of geniet van waterpret in de toffe speeltuin. Ontdek alles over volken bij het Wereldmuseum of leer over de reuze leliebladeren in de Hortus botanicus. Allesbehalve saai dus!   

Bekijk alle musea

Jonge Rembrandt

In 1606 werd Rembrandt van Rijn als negende kind van een molenaar in Leiden geboren. Hier zag hij het licht en groeide op in redelijke welvaart. Hij ontwikkelde zich -in de 17e eeuw- tot een groot kunstenaar. Deze eeuw is in Leiden nog steeds heel voel -en tastbaar. Laat je schetsen bij de Latijnse School door Van Rijn zelf! Of breng een bezoek aan de Young Rembrandt studio en ontmoet de sleutelfiguren van de jonge Rembrandt.

Jonge Rembrandt

Eén groot openluchtmuseum - Niet voor niets is dit de Stad van Ontdekkingen.

Moederdagtip!

Op zoek naar een Moederdagcadeau? Iets leuks, leerzaam of lekker: je vindt het in Leiden met de Leidse Trakteerkaart! Wordt het een rondvaart, een nieuw jurkje, bloemen of een high tea? Een geweldig cadeau om je moeder te verrassen én lokale ondernemers te steunen. Te koop in de VVV! Bekijk waar de Trakteertaart allemaal besteed kan worden op leiden.nl/trakteerkaart.

Stadswandelingen - Actief de stad verkennen