De leukste kindertips!

In Leiden is altijd wel wat leuks te doen voor kinderen. Van een leuk kinderprogramma in een van de Leidse musea tot een kinderfilm in de bios. Er zijn speciale kinderwandelingen zoals de Grimmige Gruwelloop of boek een grappige kinder – of jeugdvoorstelling in een van de Leidse theaters! Liever naar de kinderboerderij, het zwembad of een speeltuin bezoeken? Je ontdekt het allemaal op deze pagina. 

13 fantastische musea

Musea saai? Nee hoor! In Leiden vind je de leukste en spannendste musea. Sta oog in oog met T.rex Trix! Of bezoek een echte Egyptische tempel in Rijksmuseum van Oudheden. Doe proefjes in Rijksmuseum Boerhaave of geniet van waterpret in de toffe speeltuin. Ontdek de wereld in Museum Volkenkunde of leer over de reuze leliebladeren in de Hortus botanicus. Allesbehalve saai dus!   

Alle musea

Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.  Een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven.  

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Stadswandelingen met kinderen

Naar de bios

Welke kinderfilms draaien er vandaag? In Trianon (Breestraat) en Lido (Beestenmarkt) vind je een goed overzicht van alle kinderfilms. Elke donderdag worden de nieuwe films bekendgemaakt. Pak de popcorn en drankje en jij zit helemaal goed! 
 

Bekijk alle kinderfilms

Op zoek naar meer avontuur?

Beleef spannende escaperooms, klimparkavonturen, fotografie wandelingen, steptochten en fietsritten. Ontdek actief de prachtige stad Leiden en omgeving. Durf jij het aan?

Alle avontuurlijk activiteiten

Handige tips