Met kinderen

Er is altijd wel iets leuks te doen in Leiden voor kinderen!

Veel Leidse musea hebben kinderprogramma's, de bioscopen draaien kinderfilms, maar ook zijn er interessante kinderstadswandelingen, grappige kinder- en jeugdvoorstellingen in de Leidse theaters, of kun je een kinderboerderij, zwembad of (overdekte) speeltuin bezoeken!

Musea

 Als je jong bent vind je musea meestal saai. In Leiden laten musea zien dat dit niet het geval is. Vooral Naturalis, Museum van Volkenkunde, Rijksmuseum van Oudheden en Museum Boerhaave hebben tentoonstellingen die goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen.

Alle musea

Young Rembrandt Studio

Sinds medio 2018 is in Leiden een nieuwe attractie geopend: de Young Rembrandt Studio. In het karateristieke pand aan de Langebrug heeft Rembrandt in zijn jonge jaren ook echt schilderles gehad van zijn meester, Jacob van Swanenburgh. Nu is er een prachtige animatie die zien, die de kijker door middel van 'video mapping' techniek laat zien hoe Rembrandt in zijn jeugd in Leiden rondliep, speelde, maar vooral leerde schilderen. De 7 minuten durende, indrukwekkende film is ook zeer geschikt voor kinderen! 

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Kinderwandelingen

Er zijn verschillende kinderstadswandelingen in Leiden. Deze zijn te verkrijgen bij het VVV Leiden. De Grimmige Gruwelloop is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding. In deze actieve belevenis word je mee teruggenomen naar de gruwelijke praktijken uit de 17e eeuw. De Paardenpies, pastinaak en penselen, met Rembrandt door Leiden is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en gaat over Rembrandt in Leiden. Er zijn plekken, waar de kinderstadswandeling langskomt, die er nog bijna zo uitzien als in Rembrandts tijd.

Lees meer

Bioscoop

In Leiden kun je terecht bij Trianon Theater op de Breestraat en Lido Theater aan de Steenstraat. Op de Kids pagina van Bioscopen Leiden vind je een mooi overzicht van alle kinderfilms. Elke donderdag worden de nieuwe films bekend gemaakt.

Bekijk alle kinderfilms

Ook leuk!