Rembrandt route

Wandel de Rembrandt route en ontdek het verhaal van de Jonge Rembrandt in Leiden. Rembrandt van Rijn werd in 1606 geboren en leerde in Leiden tekenen, etsen en schilderen. Tijdens deze wandeling kom je langs bijzondere locaties en ontdek je het Leiden van Rembrandt. 

Een unieke wandeling in de voetsporen van de beroemdste grootmeester uit de 17e eeuw die alle historische Rembrandtlocaties met elkaar verbindt. 
 
De Rembrandt Route zit vol met achtergrondverhalen en talloze anekdotes. Het ideale vertrekpunt voor een onvergetelijke wandeling door Leiden, Stad van Ontdekkingen.  
 
De Rembrandt Route is voor € 6,95  verkrijgbaar bij de VVV Leiden of bestel via de webshop.

Bijzondere Rembrandtlocaties

Bezoek de mooiste Rembrandtlocaties tijdens de Rembrandtwandeling. Zo kom je langs de Latijnse School waar Rembrandt vroeger les kreeg. Nu kun je je hier digitaal laten schetsen door de meester zelf.

In de Young Rembrandt Studio, het atelier waar Rembrandt leerde schilderen van Jacob van Swanenburgh, ervaar je een inkijkje in het leven van de jonge Rembrandt. In de mooie 7 minuten durende spectaculaire 3D videoexperience maak je kennis met de jonge meester en de sleutelfiguren in zijn leven. 

Meer ontdekken?