Young Rembrandt School

Latijnse School

Rembrandt was zeven jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar. 

Laat je schetsen!

Helaas is het prachtige gebouw niet te bezoeken. Maar je kunt je er wel laten schetsen door van Rijn zelf! Want wie hier op de begane grond bij de ‘Young Rembrandt School’ naar binnenkijkt, ziet de penseelstreken als vanzelf op het doek verschijnen. Hoe tof!  Heeft Rembrandt je geschetst? Zoek dan in de agenda naar de datum en download de schets hieronder! Let op: het is tijdelijk niet mogelijk om je schets te downloaden vanwege het optimaliseren van de website, onze excuses.  

De Young Rembrandt School is een stop op de unieke Rembrandt Route en is te vinden aan de Lokhorststraat 16 in Leiden. 

Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Schetstijden

  • Zomerperiode tussen 09.00 – 20.00 uur
  • Winterperiode tussen 09.00 – 17.00 uur

 

Download je schets

Het is tijdelijk niet mogelijk om je schets te downloaden vanwege het optimaliseren van de website. Onze excuses. 

Niet tevreden met de schets? Ook Rembrandt heeft wel eens een slechte dag. Stuur een email aan info@leidenmarketing.nl en vermeld daarbij duidelijk op welke datum en tijdstip de schets gemaakt is. Wij gooien de schets dan zo snel mogelijk in de digitale prullenbak.