Young Rembrandt School

Latijnse School

Vanaf zijn zevende ging Rembrandt van Rijn naar de Latijnse School, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar.

Laat je schetsen bij de Latijnse School!

Het prachtige gebouw is niet te bezoeken. Wel bevindt zich op de begane grond de ‘Young Rembrandt School’. Als je hier naar binnen kijkt, kun je je door de meester zélf laten schetsen! Wie wil dat nu niet? Heeft Rembrandt je al geschetst? Zoek in de agenda naar de datum en download de schets hieronder! Let op: het is tijdelijk niet mogelijk om je schets te downloaden vanwege het optimaliseren van de website, onze excuses. 

Adres
Lokhorstraat 16
2311 TA Leiden

Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Openingstijden

  • Zomerperiode tussen 09.00 – 20.00 uur
  • Winterperiode tussen 09.00 – 17.00 uur

De perioden zijn gekoppeld aan de winter- en zomerklok.

  • Zomertijd loopt van de laatste zondag van maart en eindigt de laatste zondag van oktober. 
  • Wintertijd loopt van de laatste zondag van oktober en eindigt de laatste zondag van maart. 

Download je schets

Het is tijdelijk niet mogelijk om je schets te downloaden vanwege het optimaliseren van de website. Onze excuses. 

Niet tevreden met de schets? Ook Rembrandt heeft wel eens een slechte dag. Stuur een email aan info@leidenmarketing.nl en vermeld daarbij duidelijk op welke datum en tijdstip de schets gemaakt is. Wij zullen de schets dan zo spoedig mogelijk in de digitale prullenbak gooien.