Een paradijs voor cultuurliefhebbers

Verwonder je over de schatten van de wetenschap, leer alles over het leven van de Jonge Rembrandt, dompel je onder in de natuur en ontmoet T.rex Trix in Naturalis. Met 13 topmusea op loopafstand van elkaar, vol uiteenlopende exposities en boeiende tentoonstellingen valt er van alles te ontdekken in de wereld van de kunst en cultuur. Jouw cultureel dagje uit in Leiden begint hier…

European Museum of the Year Award

Naturalis Biodiversity Center is uitgeroepen tot Europees Museum van het jaar 2021! The European Museum of the Year Award is de oudste en meest prestigieuze museumprijs in Europa. Met de overwinning valt wederom een Leids museum in de prijzen. In 2019 mocht Rijksmuseum Boerhaave zichzelf nog Europees Museum of the Year noemen. 

“Het is een zeer vindingrijk museum met prachtige tentoonstellingen en een veelvoud aan openbare diensten en evenementen.”, aldus de jury over Naturalis. 

Rijksmuseum Boerhaave

Ervaar het museum vanuit huis

Wist je dat je veel Leidse musea ook vanuit huis kunt bewonderen? Een online rondleiding door Museum de Lakenhal, een virtueel bezoek aan Naturalis of leuke thuisactiviteiten van Museum Volkenkunde. 

Meer highlights