Stad van Ontdekkingen

In Leiden is op ieder hoekje iets te ontdekken. Rijke historie, de Leidse hofjes, honderden monumenten, de oudste universiteit van Nederland, 13 musea en een bruisende binnenstad. Varen door de Leidse grachten of verdwalen door romantische steegjes. Niet voor niets is dit de Stad van Ontdekkingen.

Uit in Leiden

Wie in Leiden rondloopt, kan niet uit onder de zichtbare historische cultuur. Maar Leiden kent ook een rijk cultureel aanbod. De stad telt geweldige culturele activiteiten, festivals en evenementen. Laat je verrassen door een geweldig avondje uit in het theater, ga dansen bij De Nobel of woon een concert bij in de Stadsgehoorzaal. Wil je weten wat er allemaal te doen is? 

Laat je inspireren

Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival (LCF) is sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het LCF vindt plaats in de Leidse Schouwburg, de oudste schouwburg van Nederland. Bij de Leidse Schouwburg krijgt nieuw talent een podium en maken we de weg van aanstormende cabaretiers van begin tot einde mee. Meld je aan voor het Leids Cabaret Festival of klik verder voor informatie over tickets. 

Meer over LCF

Dit mag je zeker niet missen - Wat staat er op jouw checklist?

Winter Wonder Weken

Ook dit jaar staan de wintermaanden in Leiden weer in het teken van de Winter Wonder Weken. Bezoek het Huis van Sinterklaas, de Drijvende IJsbaan, de nostalgische kermis en nog veel meer! 

Meer Winter Wonder Weken

Beleef de highlights

Op zoek naar de leukste Leidse highlights? Waan je even terug in de Gouden Eeuw door de Leidse steegjes, beleef de tijd van de jonge Rembrandt in Leiden of loop langs de grachten, stadspoorten, bruggen en molens en laat je meevoeren door de Leidse geschiedenis.

Lees meer

Leiden City Guide

Benieuwd wat er allemaal te doen en te vinden is in Leiden? Bekijk onze online Cityguide of kom langs in onze VVV voor het boekje! Zo mis je niks van al het moois wat er in Leiden te vinden is.

Jouw online gids in Leiden

Ook een toffe foto van Leiden gemaakt?

Deel jouw foto's met #stadvanontdekkingen.

Zeker doen!