Stad van Ontdekkingen

In Leiden is op ieder hoekje iets te ontdekken. Rijke historie, de Leidse hofjes, honderden monumenten, de oudste universiteit van Nederland, 13 musea en een bruisende binnenstad. Varen door de Leidse grachten of verdwalen door romantische steegjes. Niet voor niets is dit de Stad van Ontdekkingen.

Beleef de highlights

Op zoek naar de leukste Leidse highlights? Waan je even terug in de 17e eeuw door de Leidse steegjes, beleef de tijd van de jonge Rembrandt in Leiden of loop langs de grachten, stadspoorten, bruggen en molens en laat je meevoeren door de Leidse geschiedenis.

Lees meer
Musea

Dutch Bio Science Week

Kom van 22 tot 29 juni naar Leiden: het kloppende hart van het Nederlandse Life Sciences & Health ecosysteem en de thuisbasis van het Leiden Bio Science Park. Van toegang tot exclusieve locaties zoals bijvoorbeeld een Foodlab: laten we samen de toekomst van gezondheid ontdekken! 

Deze week brengen we talent, start-ups en scale-ups, onderzoekers, investeerders en het grote publiek samen om zinvolle contacten te leggen en een kijkje achter de schermen te geven waar innovaties onze gezondheid beïnvloeden.

Lees meer

Dit mag je zeker niet missen - Wat staat er op jouw checklist?

Ook een toffe foto van Leiden gemaakt?

Deel jouw foto's met #stadvanontdekkingen.

Zeker doen!