Verken en ontdek

Welk museum is leuk voor het hele gezin? Hoe ziet de concertagenda eruit, waar kun je lekker brunchen en welke hotspots moet je echt gezien hebben? In deze stad vol idyllische hofjes, musea, monumenten, winkels, grachten, horeca, parken kun je alle kanten op! 

Met kinderen

Kom je Leiden verkennen met de kinderen? Er is van alles te doen voor de kleintjes; van speeltuinen, de Leidse musea of een kinderfilm in de bios! Liever naar de kinderboerderij of het zwembad, ook dat kan. Lees hier verder over de beste tips voor kids

Van ontdekken krijg je trek

Krijg je dorst of trek tijdens het verkennen van de stad? De Horeca van Leiden zijn de perfecte plek om te ontspannen! Kom naar een van de vele terrasjes, restaurantjes of cafeetjes voor een pauze. Het ruime aanbod geeft iedereen de gelegenheid om langs te komen. Zoek je iets dichtbij een museum, iets vegans, een romantisch restaurantje of de perfecte plek om bij te kletsen? Lees hier de beste tips voor eten & drinken in Leiden. 

Winkelen

In het bruisende centrum vind je een breed aanbod aan winkels. Van boetiekjes, kleine speciaalzaken en antiekzaakjes tot bekende, grote ketens. Scoor iets leuks voor jezelf of als cadeau voor een dierbare! Trakteer jezelf op een shopervaring in Leiden. Voor meer winkeltips lees je hier verder.

Ook een toffe foto van Leiden gemaakt?

Deel jouw foto's met #stadvanontdekkingen.