Trakteer jezelf op Leiden!

In de mooie binnenstad van Leiden vind je een complete mix aan winkels. Van grote, bekende ketens tot aan de kleine speciaalzaken, boetiekjes en vintage – antiekzaakjes die je vindt in de kleinste hoekjes en gezellige stegen. Met natuurlijk om de hoek genoeg ruimte om even uit te puffen.

Shop

In de fraaie binnenstad van Leiden vind je een heerlijk complete mix van honderden winkels: bekende ketens, delicatessenwinkels, boetiekjes, antiek- en vintagezaakjes én: overal gelegenheid om even lekker uit te blazen. 

Ontdek leuke winkels

Proef

 

In “huiskamer van de regio” kun je overal terecht voor een verwenervaring. Eet en drink op de terrassen langs het water, in de binnentuinen, de stegen en de pleinen. Het leven is lekker in Leiden.

Ontdek restaurants en (eet-) cafés

Beleef

Toeren over de grachten met een rondvaart-, roeiboot, kano of supboard. Een (kids)programma in een van de 13 musea. En het hele jaar door evenementen in de historische binnenstad.

Ontdek activiteiten

Zie

De Stad van Ontdekkingen is vol van verrassingen, kennis en geschiedenis. Niet alleen in de 13 musea, en de oudste universiteit van Nederland, maar overal. Geniet van gevels, grachten, stegen en hofjes.

Ontdek musea en cultuur

Trakteer jezelf op de shoproute van.... - Influencers Janne, Lizet en Yannick nemen je mee door Leiden!

De Leidse markt

Elke zaterdag (08:00 tot 17:00) staan de marktkooplui voor je klaar in het centrum van Leiden! Van de hipste kleding, accessoires, kunst en cadeautjes tot lekkere verse noten, fruit en groenten! 

Ook op woensdag (08:00 tot 17:00) is het leuk shoppen op de biologische warenmarkt rond de Nieuwe Rijn!

Meer informatie over markten

Ook Leuk!

Dichtstbijzijnde openbare toiletten

In Leiden is het op vele plaatsen mogelijk gebruik te maken van een toilet. Download de HogeNood app, deze wijst je de weg naar de dichtstbijzijnde opengestelde toilet. Of bekijk de onderstaande kaart.

 

Trakteer jezelf op Leiden

Deel jouw dagje Leiden met #trakteerjezelfopleiden