Feestelijk fris

De dagen zijn korter en donkerder, maar dit betekent: extra gezel-ligheid in de binnenstad. Tijd om te shoppen! Haal feestverlichting, kaarsen, warme dekens en een toffe winteroutfit in huis. Op een verwarmd terras een kopje warme chocolademelk met slagroom drinken hoort daar natuurlijk bij. Of lunch lekker binnen in een van de unieke horecazaken die Leiden te bieden heeft!

Ruimere openingstijden

Rondom de feestdagen verruimen Leidse winkels de openingstijden. Zo vind je altijd een geschikt moment om je sinterklaas- of kerstinkopen te doen. Daarnaast hebben winkels op feestdagen aangepaste openingstijden. Benieuwd wanneer de winkels in de binnenstad open zijn in de wintermaanden? Volg de link hieronder voor alle tijden.  

Overzicht ruimere openingstijden

De Leidse markt

De markt in de binnenstad is een beleving op zich! Natuurlijk kom je hier voor de verse groente en fruit, maar ook voor de gezelligheid en het eten. Verse vis, warme stroopwafels en poffertjes smikkel je hier namelijk ter plekke! Daarnaast shop je onder meer een leuke outfit en een fleurig bosje bloemen. Elke woensdag en zaterdag van 08:00 - 17:00 uur rond de Nieuwe Rijn.

Nog meer traktaties

Om cadeau te geven! Wist je dat je een ander ook op Leiden kunt trakteren? Lees hier meer over onze trakteerkaart, trakteertas en de shoppingroutes van influencers.

Winter Wonder Weken Leiden

Ook dit jaar staan de wintermaanden in Leiden weer in het teken van de Winter Wonder Weken. Bezoek het Huis van Sinterklaas, de Drijvende IJsbaan, de nostalgische kermis en nog veel meer! Lees snel verder voor het volledige programma.

Programma Winter Wonder Weken

De Leidse musea

Behalve een bezoek aan het oudste huis in Leiden (Leiden American Pilgrim Museum) of Molenmuseum de Valk kun je ook wereldberoemde musea als Museum de Lakenhal, Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden of Boerhaave, Hortus Botanicus, Museum Volkenkunde en Japanmuseum Sieboldbuis bekijken in Leiden. Een stad vol kennis en ontdekkingen dus!

Ontdek alle musea
Alleen gebruiken Trakteercampagne flight 1 (zomer) 2022

Dichtstbijzijnde openbare toiletten

In Leiden is het op vele plaatsen mogelijk gebruik te maken van een toilet, ook veel ondernemers hebben hun toiletten opengesteld. Ben je op zoek naar een openbaar toilet klik dan hier.

#Trakteerjezelfopleiden

Deel jouw dagje Leiden met #trakteerjezelfopleiden