De Leidse zomer

Summertime! De zomer begint vaak met een andere blik op de kledingkast en interieur, dus: tijd om iets gloednieuws te scoren in de stad! In de smalle steegjes, winkelstraten en in de winkels langs de grachten vind je altijd wel mooie toppers. Of je nu fantastische vintage zoekt of juist een splinternieuw item… in Leiden vind je het allemaal! Onderweg ontdek je altijd wel iets nieuws in de boetiekjes, interieurstores en pak je gemakkelijk een terrasje.

De Leidse markt

De markt in de binnenstad is een beleving op zich! Natuurlijk kom je hier voor de verse groente en fruit, maar ook voor de gezelligheid en het eten. Verse vis, warme stroopwafels en poffertjes smikkel je hier namelijk ter plekke! Daarnaast shop je onder meer een leuke outfit en een fleurig bosje bloemen. Elke woensdag en zaterdag van 08:00 - 17:00 uur rond de Nieuwe Rijn.

Alleen te gebruiken voor de Trakteercampagne flight 1 (zomer) 2022

Nog meer traktaties

Om cadeau te geven! Wist je dat je een ander ook op Leiden kunt trakteren? Lees hier meer over onze trakteerkaart, trakteertas en de shoppingroutes van influencers.

De Leidse musea

Behalve een bezoek aan het oudste huis in Leiden (Leiden American Pilgrim Museum) of Molenmuseum de Valk kun je ook wereldberoemde musea als Museum de Lakenhal, Naturalis, het Rijksmuseum van Oudheden of Boerhaave, Hortus Botanicus, Museum Volkenkunde en Japanmuseum Sieboldbuis bekijken in Leiden. Een stad vol kennis en ontdekkingen dus!

Ontdek alle musea
Alleen gebruiken Trakteercampagne flight 1 (zomer) 2022

Dichtstbijzijnde openbare toiletten

In Leiden is het op vele plaatsen mogelijk gebruik te maken van een toilet. Download de HogeNood app, deze wijst je de weg naar de dichtstbijzijnde opengestelde toilet. Of bekijk de onderstaande kaart.

#Trakteerjezelfopleiden

Deel jouw dagje Leiden met #trakteerjezelfopleiden