Beleef de highlights

Eén groot openluchtmuseum

Struin je door de stegen van Leiden, dan waan je je even terug in de Gouden Eeuw. Zou je de jonge Rembrandt terughalen naar het nu? Hij zou precies weten hoe te lopen. Van het oude Academiegebouw waar hij studeerde, langs de grachten, stadspoorten, bruggen en molens, door de vele hofjes. Laat je meevoeren in de mooie verhalen van de stad en maak kennis met de Leidse geschiedenis. Niet voor niets ben je in de Stad van Ontdekkingen.

Leidse hofjes

Leiden telt 35 hofjes, vrijwel allemaal in de binnenstad. Deze hofjes zijn stuk voor stuk idyllische plekjes, waar het stadsrumoer is buitengesloten en waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Lees meer

Jonge Rembrandt

In 1606 werd Rembrandt van Rijn als negende kind van een molenaar in Leiden geboren. Hij groeide op in redelijke welvaart en ontwikkelde zich in het begin van deze Gouden Eeuw tot groot kunstenaar. In Leiden is deze Gouden Eeuw nog steeds heel voelbaar en tastbaar.

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Kijk eens omhoog!

Slenter je door de smalle straatjes en steegjes, vergeet dan niet af en toe omhoog te kijken. Leiden telt vele prachtige muurgedichten. Er is zelfs een muurgedichten stadswandeling.

Lees meer

Historisch happen

Leiden vanaf het water

De Leidse grachten, 28 km aan water en singels en 88 bruggen. Leiden heeft na Amsterdam het meeste water binnen haar poorten. Als je Leiden bezoekt, kun je niet heen om een rondvaart over haar grachten. Zo beleef je de stad vanaf het water!

Lees meer

Alles op loopafstand van elkaar

  • Leidse musea

  • Stadswandelingen

  • Monumenten

  • VVV Leiden