Ontdekking na ontdekking

Leiden is niet voor niets de stad van ontdekkingen. Op elke hoek zie je, ruik je en proef je bijna de rijke geschiedenis van deze oude stad. Met haar prachtige grachten, stadspoorten en indrukwekkende kerken. Je raakt niet uitgekeken. Leiden barst van de verhalen, waar te beginnen? Er was eens..

Wat ga je doen? Slenteren!

Leiden is een slenterstad. Niets is beter om de geschiedenis te beleven dan te slenteren door de historische binnenstad. Als vanzelf komen de verhalen tot leven. Van de jonge Rembrandt die hier als kleine jongen door de stegen banjerde, tot de Pilgrims die er rondom de Pieterskerk in de 17e eeuw hun heil zochten. De stegen van Leiden vertellen mooie verhalen. De diefsteeg, Brewster Alley, de namen verraden het al een beetje.  
Bij de VVV vind je talloze stadswandelingen die je op eigen houtje kunt doen. Of kijk wanneer je mee kunt op een begeleide wandeling met een ervaren stadsgids.  

Citymap Leiden

Ontdek de pijlers van de medische geschiedenis

Van oudsher speelt Leiden al een belangrijke rol in de medische wetenschap. En nu nog steeds. Zo worden er elke dag weer medische ontdekkingen en onderzoek gedaan in het Leiden Bio Science Park. In Leiden begon het bij de oprichting van de Universiteit. Met de geneeskrachtige tuinen van de Hortus botanicus. De komst van professor Boerhaave en het anatomisch theater in het naar hem vernoemde Rijksmuseum BoerhaaveWereldmuseum Leiden, de voorloper van wat nu het academisch ziekenhuis LUMC is. Leiden is een stad van kennis, cultuur en wetenschap. Want dat gaat vaak hand in hand. Is willen weten echt iets voor jou? Wandel dan de route van ontdekkingen! 

Stadswandelingen

Overnachten in Leiden