Stadswandelingen

De binnenstad van Leiden is prachtig om zelf te ontdekken, maar er zijn ook een aantal originele wandelingen die je hierbij kunnen helpen. Ook zijn er speciale kinderwandelingen! In de VVV Leiden zijn alle wandelingen het hele jaar door verkrijgbaar. Bezoek ook eens een van onze parken waar je heerlijk kunt wandelen. Liever met een gids Leiden ontdekken? Bekijk onze gidsenpagina.

In samenwerking met Het Leidse Winkeltje zijn de wandel- en fietsroutes nu ook online te verkrijgen! Bekijk de webshop hier.

Stadswandelingen

Bekijk meer...

Kinderwandelingen

Muurgedichten

Leiden telt meer dan 120 muurgedichten, in uiteenlopende talen en schriften. Slenter je door de smalle straatjes en steegjes, vergeet dan niet af en toe omhoog te kijken. Leiden telt vele prachtige muurgedichten.

Lees meer

Singelpark

Het Singelpark omringt het historische centrum van Leiden met groen. Een kilometerslang stadspark met het water van de singels als een blauwe ader door het park.

Lees meer

Route van ontdekkingen

In Leiden zijn vele bijzondere en belangrijke ontdekkingen gedaan. De wetenschappelijke geschiedenis van Leiden, Stad van Ontdekkingen is op elke straathoek te vinden.

Lees meer

Ontdek Leiden op de bijzondere manier