Leidse Loper

De Leidse Loper is dé wandeling die je laat kennismaken met de mooiste plekjes van Leiden. Je komt langs veel historische monumenten en bijzondere doorkijkjes zijn tijdens deze wandeling gegarandeerd! Ontdek de historie van Leiden via deze bijzondere stadswandeling langs iconische hoogtepunten.  

De Leidse Loper is verkrijgbaar bij VVV Leiden en kost € 6,95 of bestelbaar via de webshop.

 

De mooiste plekken van Leiden

Struin je door de stegen van Leiden, dan waan je je even terug in een andere tijd. Zou je de jonge Rembrandt terughalen naar het nu? Hij zou precies weten hoe te lopen. Van het oude Academiegebouw waar hij studeerde, langs de grachten, stadspoorten, bruggen en molens, door de vele hofjes. Laat je meevoeren in de mooie verhalen van de stad en maak kennis met de Leidse geschiedenis. Niet voor niets ben je in de Stad van Ontdekkingen.

Stad vol monumenten

Als je door Leiden wandelt kom je ogen tekort. Op elke hoek van de straat is wel iets moois te ontdekken. Niet zo vreemd, want de stad telt bijna 2.800 monumenten. Van verscholen hofjes tot molens, kerken en stadspoorten. Met de Burcht in het midden van de stad als hoogtepunt. 

Meer monumenten

Meer ontdekken