Speurroutes

Met de vrolijke Speurroutes ontdek je het historische hart van Leiden op je eigen tempo. De routes zijn makkelijk te volgen zodat je de clues kunt kraken en een mysterie kunt oplossen, terwijl je ondertussen langs de mooiste en verrassendste plekjes van de stad loopt. 

Er bestaan twee Speurroutes, waarbij de routes ieder een ander deel van de prachtige binnenstad aandoen. De Mysterieuze Moordroute onderzoekt wie de moord heeft gepleegd op een vooraanstaand astronoom. Je cirkelt langs de mooiste singel van de stad, het Rapenburg, op zoek naar aanwijzingen. Tijdens de Spionmissie speur je rondom de schitterende burcht in het hart van Leiden naar een geheime code. Alleen dan kun je de stad redden van de ondergang…. 

De speurroutes zijn geschikt voor iedereen tussen de 6 en 100 en zijn geschreven voor volwassenen. Maar met wat hulp ook heel geschikt voor kinderen! Beide routes zijn circa 3.5 km lang en duren circa 2.5 uur. 

De routeboekjes zijn verkrijgbaar voor € 12,95 bij VVV Leiden of in de webshop. De Mysterieuze Moordroute is ook in het Engels of in het Duits te verkrijgen.