Speurroutes

De vrolijke Speurroutes zijn een geweldige manier om het historische hart van Leiden op je eigen tempo en tijd te ontdekken. De makkelijk te volgen routes zorgen ervoor dat je clues kunt kraken en een mysterie kunt oplossen, terwijl je ondertussen langs de mooiste en verrassendste plekjes van de stad loopt.

Er zijn twee Speurroutes om op te lossen, waarbij de routes ieder een ander deel van de prachtige binnenstad aandoen. Bij de Mysterieuze Moordroute onderzoek je wie de moord heeft gepleegd op een vooraanstaande astronoom en cirkel je langs de mooiste singel van de stad, het Rapenburg, opzoek naar clues. En tijdens de Spionmissie speur je rondom de schitterende burcht in hartje centrum naar een geheime code waarmee je de stad van de ondergang kunt redden.

De routes zijn geschikt van iedereen van 6 tot 110 jaar. De routes zijn geschreven voor volwassenen, maar met wat hulp zullen ook kinderen veel plezier beleven aan de Speurroutes. Beide routes zijn ongeveer 3.5 km lang en duren circa 2.5 uur.

De routeboekjes zijn verkrijgbaar voor € 7,80 bij het VVV Leiden. De Mysterieuze Moordroute is ook in het Engels te verkrijgen.