Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, het 17e eeuwse huis aan de Langebrug 89 in Leiden, leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh.  Een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. 

Lees meer
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Laat je schetsen door van Rijn zelf!

Rembrandt was tien jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. De Latijnse School was de voorloper van het huidige gymnasium en was bedoeld als vooropleiding voor de universiteit. Er werd alleen in Latijn gesproken en les gegeven. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Hij volgde er tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar.

Laat je schetsen
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Leidse Rembrandtdagen

Leiden is de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn. Hier groeide hij de eerste 25 jaar van leven uit tot een groot leermeester en maakte hij vele beroemde werken. Tijdens De Leidse Rembrandt Dagen wordt het historische centrum omgetoverd naar authentieke zeventiende-eeuwse sferen, compleet met honderden acteurs en figuranten, historische attributen en boten, optredens en verrassende activiteiten uit die tijd. Er wordt een groot historisch theater opgevoerd waar je zelf doorheen loopt, ook Rembrandt zou vandaag de dag nog steeds zijn weg vinden. Ontdek het in Leiden! Gratis te bezoeken op 8 en 9 juli 2023.

Meer over de Leidse Rembrandtdagen

Leer alles over Rembrandt met deze blogs

Rembrandt werd op 15 juli 1606 geboren in Leiden. Hij ging naar de Latijnse School en leerde in Leiden tekenen, schilderen en etsen van zijn leermeester Jacob Isaacsz. van Swanenburg. Leer meer over Rembrandt met deze vijf blogs! Wie waren zijn eerste leermeesters, of wat stond er eigenlijk op zijn eerste schilderijen? Kom meer te weten over hoe Rembrandt zijn jonge jaren doorbracht in Leiden en lees 10 leuke weetjes.

Naar de blogs

In de voetsporen van de jonge Rembrandt

Wat is er nog meer te doen?