De wintermaanden in Leiden, knus en gezellig!

Ook dit jaar staan de wintermaanden in Leiden weer in het teken van de WinterWonderWeken. Bezoek het Huis van Sinterklaas, de Drijvende IJsbaan, de nostalgische kermis en nog veel meer! Binnenkort lees je op deze pagina meer over het programma van de WinterWonderWeken.

De Winter Wonder Weken adventskalender

Samen tellen we af naar kerst met de Leidse adventskalender er weer. Van 1 t/m 24 december kun je elke dag een vakje open maken, met daaronder een leuke actie of korting van een Leidse ondernemer. De Winter Wonder Weken zijn natuurlijk niet compleet zonder de adventskalender! Bekijk de adventskalender op leiden.nl/adventskalender.

Leidse Adventskalender

De samenreisdagkaart brengt je naar Leiden

Een dagje weg in Leiden tijdens de feestmaand? Voor maar €9,95 euro reis je met de Samenreisdagkaart tot wel vijf (!) personen onbeperkt in de verwarmde bussen van Arriva door Zuid-Holland. Klets gezellig onderweg of lees de nieuwste tijdschriften in de app Wait. Voor wat ga jij de kaart gebruiken? Een dagje kerstshoppen, met extra voordeel schaatsen in Leiden, langs de Nostalgische kerstmarkt of gezellig op bezoek bij je vrienden? 

Meer informatie

Ruimere openingstijden

Rondom de feestdagen verruimen Leidse winkels de openingstijden. Zo vind je altijd een geschikt moment om je sinterklaas- of kerstinkopen te doen. Daarnaast hebben winkels op feestdagen aangepaste openingstijden. Benieuwd wanneer de winkels in de binnenstad open zijn in de wintermaanden? Volg de link hieronder voor alle tijden.  

 

Bekijk de ruimere openingstijden

Audiotour Winterverhalen Pieterskerk

Luister naar winterverhalen in de Pieterswijk! De audiotour Winterverhalen laat je kennis maken met Rembrandt van Rijn, de Pilgrims en andere spraakmakende figuren uit de 17e eeuw in Leiden. Bij 4 van de 16 locaties ga je terug in de tijd! Met je telefoon heb je 360 graden beeld van hoe Leiden er uit zag in de tijd van de Pilgrims (1609-1620).

Download de app

Young Rembrandt School

Wist je al dat Rembrandt van Rijn vanaf zijn zevende naar de Latijnse School ging? Hier leerde hij voor het eerst schetsen en volgde Rembrandt tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar. Ga naar de Latijnse school, kijk op de begane grond bij de ‘Young Rembrandt School’ naar binnen en laat je schetsen. Je ziet de penseelstreken als vanzelf op het doek verschijnen.

Young Rembrandt School

Ook een toffe foto van de Winter Wonder Weken Leiden?

Gebruik #winterinleiden of #winterwonderwekenleiden

Veel gestelde vragen - Winter Wonder Weken Leiden

Praktische tips - bij je bezoek aan Leiden