De wintermaanden in Leiden, knus en gezellig!

We houden je weer up to date met de leukste tips in Leiden. Bezoek het Huis van Sinterklaas, de Drijvende Ijsbaan of de nostalgische kermis. Nieuw dit jaar: Rembrandt in de Winter op de Hooglandse Kerkgracht en de speurtocht langs de geheimen en verhalen van het Pieterskwartier. Kijk snel verder!

De Winter Wonder Weken adventskalender

Zullen we samen aftellen naar kerst? Van 1 t/m 24 december is de adventskalender er weer! Elke dag kun je een vakje open maken, met daaronder een leuke actie of korting van een Leidse Ondernemer. Kras dus snel je hakje open en kijk wat voor leuke actie er is. De Winter Wonder Weken zijn natuurlijk niet compleet zonder de adventkalender!

Adventskalender

Audiotour Winterverhalen Pieterskerk

Luister naar winterverhalen in de Pieterswijk! De audiotour Winterverhalen laat je kennis maken met Rembrandt van Rijn, de Pilgrims en andere spraakmakende figuren uit de 17e eeuw in Leiden. Bij 4 van de 16 locaties ga je terug in de tijd! Met je telefoon heb je 360 graden beeld van hoe Leiden er uit zag in de tijd van de Pilgrims (1609-1620).

Download de app

Young Rembrandt School

Wist je al dat Rembrandt van Rijn vanaf zijn zevende naar de Latijnse School ging? Hier leerde hij voor het eerst schetsen en volgde Rembrandt tekenlessen van Henricus Rieverlinck, zijn eerste tekenleraar. Ga naar de Latijnse school, kijk op de begane grond bij de ‘Young Rembrandt School’ naar binnen en laat je schetsen. Je ziet de penseelstreken als vanzelf op het doek verschijnen. 

 

 

Young Rembrandt School

Praktische tips - bij je bezoek aan Leiden