Parkeren in de binnenstad

Parkeer op loopafstand van de historische binnenstad. Dat kan in de moderne en ruime parkeergarages Lammermarkt of Garenmarkt. Parkeren op straat is op een aantal locaties mogelijk voor maximaal 2 uur. Wist je dat parkeren in de parkeergarages goedkoper is dan op straat?

Straatparkeren binnenstad

Bezoekers met de auto kunnen in de binnenstad terecht op enkele kortparkeerlocaties, voor maximaal 2 uur. Een dagkaart is ook mogelijk voor €28,-. Tip: Parkeren in de garages is goedkoper dan op straat. Bekijk hieronder een kaart en informatie over straatparkeren en kortparkeerlocaties. 

Kortparkeerlocaties

Parkeren op straat is op een aantal locaties in zone A mogelijk voor maximaal 2 uur. Wist je dat parkeren in de parkeergarages goedkoper is dan op straat? Kortparkeren kan op deze locaties:

 1. Lange Mare
 2. Doezastraat
 3. Morssingelterrein
 4. Langegracht
 5. Levendaal
 6. Waardgracht thv Groenesteeg
 7. Oranjegracht thv Nieuwe Waardstraat

Zones betaald parkeren

Bijna alle parkeerplaatsen in Leiden zijn bestemd voor vergunninghouders. Bezoekers mogen met een dagkaart parkeren. Op negen locaties in zone A (centrum) geldt kortparkeren (maximaal 2 uur):

 • Zone A (centrum): 4,00 euro per uur.

Overige zones betaald parkeren:

 • Zone B1: 3,10 euro per uur.
 • Zone B2: 1e en 2e uur 0,20 euro per 60 minuten. 3e uur en langer 3,10 euro per uur.
 • Dagkaart: 28,- euro (alle zones).

Ook op feestdagen betaal je tijdens de reguliere parkeertijden. 

Parkeerinformatie

Kententekenparkeren

In Leiden kun je kentekenparkeren. Meld je kenteken aan bij de parkeerautomaat of betaal met een mobiel-parkeren-abonnement. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of betaald is voor het parkeren. Een dagkaart is €28,-.