Parkeren

Parkeren in de binnenstad

Parkeer op loopafstand van de historische binnenstad. Dat kan in de gloednieuwe en ruime parkeergarages Lammermarkt of Garenmarkt.

  • Parkeergarage Lammermarkt

  • Parkeergarage Garenmarkt

Zones betaald parkeren

Als je in Leiden op straat parkeert, check dan goed de tijden en tarieven van betaald parkeren. De tijden en tarieven verschillen per zone.

  • Zone A: 3,20 euro per uur.
  • Zone B1: 2,50 euro per uur.
  • Zone B2: 1e en 2e uur 0,10 euro per uur. 3e uur en langer 2,50 euro per uur.

Ook op feestdagen, zoals eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag, moet je tijdens de reguliere parkeertijden betalen. In het centrum geldt betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 21.00 uur, en op zondag tussen 13.00 en 21.00 uur.  

In het centrum zijn naast plekken voor kort parkeren ook vergunninghoudersplaatsen waar je alleen met een vergunning óf dagkaart kan parkeren. Voor meer informatie over het aanvragen van een parkeervergunning of vragen over een parkeerboete kijk je op de parkeerwebsite van de gemeente Leiden.

Kentekenparkeren

In Leiden kun je kentekenparkeren. Meld je kenteken aan bij de parkeerautomaat of betaal met een mobiel-parkeren-abonnement. De parkeercontroleur scant het kenteken van het geparkeerde voertuig en controleert op deze manier of betaald is voor het parkeren.

Verkeershinder

In verband met wegwerkzaamheden in de stad en omgeving kan er sprake zijn van vertraging en/of omleidingen. Via onderstaande link vind je actuele verkeershinder. 

Verkeershinder in en om Leiden