Vier de lente

Neem een kijkje bij de bloesems in de museumtuin van Museum Volkenkunde en bezoek hun tijdelijk buitenexpo ‘Hanami’. Ook is de Keukenhof na twee jaar weer geopend. Wist je dat je vanaf station Leiden Centraal binnen een halfuur bij de Keukenhof bent? En nog een leuk weetje: in de Hortus botanicus Leiden werden, in het begin van de 17de eeuw, met succes de eerste tulpen gekweekt door Carolus Clusius.

De eerste Nederlandse tulp

De 1ste tulp van Nederland komt natuurlijk uit ... Leiden! In de Hortus botanicus werden, in het begin van de 17de eeuw, met succes de eerste tulpen gekweekt door Carolus Clusius. Dit werd de eerste grote tulpencollectie van Europa. De echte klapper van het voorjaar groeit in de Tropische Kas. Bewonder de Jadebloem in bloei, in maart en april produceert de plant meterslange ranken met een cascade van felblauwe bloemen. Bekijk ook onze tulpenflyer voor meer informatie.

Hortus botanicus

De Keukenhof is weer open

Na twee jaar is het dan eindelijk zover, de Keukenhof is weer open. Wist je dat je vanaf Leiden CS binnen een halfuurtje bij de Keukenhof bent? Bij de VVV koop je voor €11,50 een busretour, entree en vervoer (combi-ticket) kost € 29,50. Met een vrolijke bloemenbus rijd je langs de prachtig kleurende bloemenvelden, zo kom je onderweg al helemaal in de stemming. Dagelijks is de Keukenhof te bezoeken t/m 15 mei. Reserveer vooraf je tickets en tijdsslot: de eerstvolgende beschibare datum is 19 april.

Openingstijden VVV Leiden

Bloesems bij Volkenkunde

De witroze Japanse kersenbloesems bloeit weer in alle glorie. De bomen waren jaren terug een geschenk uit Japan, waar het bloesem kijken een populaire activiteit is. Bij de kersenbomen vind je ook een tijdelijk buitenexpo met foto's van voorwerpen uit de collectie. En in het museumcafé zijn nog meer grote afbeeldingen te zien. De buiten- en binnenexpo zijn gratis te bezoeken. 

Buitenexpo Museum Volkenkunde

Landschap Fietsroute

Met de Landschapsroute geniet je van ruim 30 kilometer Hollandse polders! Onderweg kijk je uit over de Vrouw Vennepolder, waar je heel veel weidevogels zult spotten. Vaar met het pontje over de Kagerplassen naar Kaageiland, geniet van de bloembollenvelden in bloei en stap af in het gezellige centrum van Warmond.

Tip: Controleer voor vertrek de vaartijden van de pont. Als de pont niet vaart, fiets dan over land via knooppunten 39-40-09-08.

Bekijk de route

Meivakantie in Leiden

Op zoek naar een leuk uitje met de kinderen of naar leuke activiteiten voor thuis tijdens de meivakantie? Breng een bezoek de Young Rembrandt Studio, maak een mooie wandeling of bezoek een leuk museum met de kids. Bekijk wat er nog meer allemaal te doen is tijdens de meivakantie op onze meivakantiepagina. 

Meivakantie in Leiden
Video mapping experience jonge Rembrandt in Leiden.

Nog meer genieten van de buitenlucht? - Genoeg keuze!

Ook leuk!