In Leiden is genoeg te beleven!

Bezoek één van de 13 musea, vele theatervoorstellingen, bioscopen of ontdek de stad op een actieve manier. Onze Uitagenda staat ook weer bomvol leuke activiteiten, je vervelen is simpelweg geen optie!

Cultuursnuiven

Musea saai? Nee hoor! In Leiden vind je de leukste en spannendste musea. Sta oog in oog met T.rex Trix of bezoek een echte Egyptische tempel. Doe proefjes in Rijksmuseum Boerhaave en geniet in de waterspeeltuin. Ontdek de wereld in Museum Volkenkunde of leer over de reuze leliebladeren in de Hortus botanicus. Allesbehalve saai dus!   

De nieuwste kinderfilms

In de bioscopen Lido (Beestenmarkt) en Trianon (Breestraat) draaien iedere week de nieuwste kinderfilms! Wat je favoriete genre ook is, hier vind je voor ieder wat wils. Iedere donderdag worden de nieuwe films bekend gemaakt. Scoor een bak popcorn en drankje en geniet!
 

Bekijk alle films

Naar buiten - Op avontuur!

Arriva Samenreisdagkaart

Verken je eigen regio met de Samenreisdagkaart van Arriva. In juli en augustus houdt Arriva weer een zomeractie om thuisblijvers, inwoners en toeristen in Zuid-Holland te stimuleren om de regio te verkennen. Van 1 juli t/m 31 augustus 2023 koop je de Samenreisdagkaart bij de buschauffeur. Daarmee kunnen 2 t/m 5 personen een hele dag reizen voor maar 9,95 euro!

Meer informatie

De leukste speeltuinen

Wist je dat kinderen bij Rijksmuseum Boerhaave in een superleuke wetenschappelijke speeltuin (Waterland Boerhaave) kunnen spelen? Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water!

Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Ook in de speeltuin in de Tuin van de Smid is altijd wat nieuws te ontdekken: slootje springen, klimmen, ravotten en hutten bouwen. En ken je de gloednieuwe natuurspeeltuin De Doorbraak al?

Bekijk dit ook eens