Zomervakantie

In Leiden is genoeg te beleven!

Bezoek één van de 13 musea, vele theatervoorstellingen, bioscopen of ontdek de stad op een actieve manier. Onze Uitagenda staat ook weer bomvol leuke activiteiten, je vervelen is simpelweg geen optie!

Cultuur snuiven

Musea saai? Nee hoor! In Leiden vind je de leukste en spannendste musea. Sta oog in oog met T.rex Trix of bezoek een echte Egyptische tempel. Doe proefjes in Rijksmuseum Boerhaave en geniet in de waterspeeltuin. Ontdek de wereld in Museum Volkenkunde of leer over de reuze leliebladeren in de Hortus botanicus. Allesbehalve saai dus!   

De nieuwste kinderfilms

In de bioscopen Lido (Beestenmarkt) en Trianon (Breestraat) draaien iedere week de nieuwste kinderfilms! Wat je favoriete genre ook is, hier vind je voor ieder wat wils. Iedere donderdag worden de nieuwe films bekend gemaakt. Scoor een bak popcorn en drankje en geniet!
 

Bekijk alle films

Naar buiten

Op avontuur met de kids!

Rembrandt Trakteert op Leiden

Leidens beroemdste zoon, meesterschilder Rembrandt van Rijn, is donderdag 15 juli jarig. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. De hele week waarin Rembrandt 415 jaar wordt, van 12 tot en met 18 juli, trakteert hij op leuke aanbiedingen, kortingen en arrangementen! 

Bekijk alle acties

De leukste speeltuinen

Wist je dat kinderen bij Rijksmuseum Boerhaave in een superleuke wetenschappelijke speeltuin (Waterland Boerhaave) kunnen spelen? Steek zelf je handen uit de mouwen en ontdek de eigenschappen van water!

Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Ook in de speeltuin in de Tuin van de Smid is altijd wat nieuws te ontdekken: slootje springen, klimmen, ravotten en hutten bouwen. En ken je de gloednieuwe natuurspeeltuin De Doorbraak al?

Bekijk dit ook eens