Een bijzondere winterprogrammering

Verschillende evenementen in de sfeervolle binnenstad van Leiden zorgen tijdens deze weken voor veel vermaak voor jong en oud. Op deze pagina vind je al updates en data van de komende Winter Wonder Weken.

intocht van sinterklaas in leiden 22112014 227Intocht zaterdag 25 november
Op zaterdag 25 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in zijn favoriete stad Leiden en zoals ieder jaar gebeurt dit niet ongemerkt.

 

Het Huis van Sinterklaas
het huis van sinterklaas in de waag 002Haal je Pietendiploma in het Huis van Sinterklaas (Waag Leiden)! Gedurende 12 dagen verblijft de Sint met zijn Pieten in dit prachtige historische pand en organiseren zij vele kinderactiviteiten.

 

De Lichtjesparade is inmiddels niet meer weg te denken uit Leiden.lichtjesparade Vrijdag 15 december vindt deze dit jaar plaats. Elk jaar wordt de sfeerverlichting in de binnenstad ontstoken door zo’n 700 deelnemende leerlingen van groep 6/7 van basisscholen uit Leiden en regio.

drijvende ijsbaan op de nieuwe rijn in de kerstvakantie 30122014 073

De ijsbaan - 8 december t/m 7 januari

Met meer dan 700 vierkante meter aan ijsoppervlakte, is de ijsbaan in Leiden één van de grootste tijdelijke ijsbanen van Nederland. De ijsbaan is gelegen op de gracht van de Nieuwe Rijn en is een waar winterspektakel.

Kerstmarkt - 15 t/m 27 december  
Vanaf 15 december zal de Kerstmarkt in Leiden weer voor een gezellige kerstsfeer zorgen op en rondom de Nieuwe Rijn. In de 86 kerstchaletjes zijn allerlei winterse producten en cadeaus te koop, maar kun je ook terecht voor een hapje of drankje. 

Nostalgische kermis - 8 december t/m 7 januarinostalgische kermis

Om het winterse plaatje compleet te maken, start ook de nostalgische kermis tegelijkertijd met de ijsbaan. Deze kermis staat vol met prachtige nostalgische attracties voor kinderen. Er is hier dus altijd wat te doen voor jong en oud.

Hooglandse Kerkplein als kerstplein - 15 t/m 27 decemberjoris kerstboom

Met de Hooglandse Kerk als prachtig décor en middelpunt, wordt van vrijdag 15 december t/m woensdag 27 december het Hooglandse Kerkplein omgetoverd tot (kinder) kerstplein. Op dit plein staat de Joris Kerstboom (die zijn naam ontleent aan het tv-programma van de KRO-NCRV) waarin bezoekers een dierbare in het licht kunnen zetten. 

In december verruimen de winkels hun openingstijden

KOOPZONDAGEN (van 12.00-17.00 UUR)

  • Zondag 3 december
  • Zondag 10 december
  • Zondag 17 december
  • Zondag 24 december
  • Zondag 31 december (Oudejaarsdag)
  • Op dinsdag 26 december, 2e Kerstdag, kan er gewinkeld worden in het gebied van de Nieuwe Rijn en Botermarkt (Kerstmarkt Leiden).

EXTRA KOOPAVONDEN (tot 21.00 UUR)

  • Vrijdag 22 december
  • Op vrijdag 15 december kan er gewinkeld worden in het gebied van de Nieuwe Rijn en Botermarkt (Kerstmarkt Leiden).

AANGEPASTE TIJDEN (tot 17.00 uur)

  • Dinsdag 5 december (Sinterklaasavond)
  • Zondag 24 december (Kerstavond)

Voor meer informatie over de evenementen van de Winter Wonder Weken kun je contact opnemen met: 

Centrummanagement Leiden
T: 071-5140435
E: evenementen@centrumvanleiden.nl