Koningsdag staat weer voor de deur!

De stad kleurt weer bijna oranje! Hang de vlag uit, trek je oranje outfit uit de kast en geniet. Van Koningsdagspelen, tot een 'Koningsnacht schuurfeest' een gratis festival, vrijmarkten en nog veel meer. Je leest het hier!

Koningsnacht Festival Maxima(al) Schuren

App je crew, bel je buurvrouw, fax je moeder! Want woensdag 26 april brengt Vunzige Deuntjes en Schuren bij de Buren je op Koningsnacht een ode aan onze Koningin tijdens Maxima(al) Schuren Festival.

 

Lees meer

Kindervrijmarkt

Bij de jaarlijkse kindervrijmarkt kunnen kinderen hun oude speelgoed verkopen voor een aardig centje om andere kinderen blij te maken. Dit jaar zul je de markt vinden in de Hooglandse Kerkgracht en de Breestraat in Leiden.

Kinderen tot en met 15 jaar kunnen hier hun spulletjes verkopen. Daar is een vergunning voor nodig. De vergunning kan worden afgehaald op het Stadskantoor, Bargelaan 190, Leiden: 5 april 14.00 - 16.00 uur, 12 april 14.00 - 16.00 uur, 14 april 15.00 - 17.00 uur.

Poppenkast

Jan Klaassen en Katrijn komen op Koningsdag naar de mooiste brug van Leiden om op te treden: de Koornbeursbrug. Kom gezellig kijken! De voorstelling is op donderdag 27 april van 10.00 tot 12.00.

Pieter Onderwater is de poppenspeler en speelt Jan Klaassen en Katrijn in één van de oudste (60 jaar!) poppenkasten van Nederland.

Lees meer

Bevrijdingsfestival

Vier op 5 mei de vrijheid op het Ambachtplein. Tijdens het Leidse Bevrijdingsfestival slaan Happy Feelings en Sunday Social de handen ineen, om jullie handen omhoog te gooien. Verwacht de allerlekkerste disco en house platen, gedraaid door Leidse toppers en Happy Feelings residents. Het Ambachtsplein wordt omgetoverd tot een happy house paradijs, waar genieten centraal staat.

Meer informatie

Te voet door Leiden

Leiden is een heerlijke wandelstad! Om zelf te ontdekken met een van de vele wandelingen die je kunt kopen bij VVV Leiden. Wordt het de Rembrandt Route of toch de hofjeswandeling? Of liever een van de originele kinderwandelingen? Wandelen kan het hele jaar door. 

Bekijk alle wandelroutes