Koningsdag staat weer voor de deur!

De stad kleurt weer bijna oranje! Hang de vlag uit, trek je oranje outfit uit de kast en geniet. Van feesten op Koningsnacht, tot de Koningsdagspelen, een gratis festival, vrijmarkten en nog veel meer. 

Koningsnacht Leiden x Dipshit

Op Koningsnacht 26 april (van 19.00-01.00 uur) kun je genieten van het betaalde evenement 'Dip is where the heart is’! Dip mee op de Lammermarkt met de favoriete artiesten van Dipshit, de mooiste mensen en een flinke lading aan gezelligheid! Verwacht de meest iconische hitjes, guilty pleasures en een grote dosis aan escalatie.

Tickets

Kindervrijmarkt

Op de jaarlijkse kindervrijmarkt kunnen kinderen hun oude speelgoed en boekjes verkopen voor een aardig centje om andere kinderen blij te maken. Dit jaar zul je de markt vinden in de Hooglandse Kerkgracht en de Breestraat in Leiden van 10.00 tot 16.00 uur.

Er is een vergunning voor nodig. Deze kan worden afgehaald op het Stadskantoor (Bargelaan 190, Leiden):

  • 3 april 14.00-16.00 uur
  • 10 april 14.00-16.00 uur
  • 19 april 15.00-17.00 uur
Meer info

Poppenkast

Jan Klaassen en Katrijn komen op Koningsdag naar het Gerecht om op te treden. Kom gezellig kijken! De voorstelling is op zaterdag 27 april van 10.00 tot 12.00. Pieter Onderwater is de poppenspeler en speelt Jan Klaassen en Katrijn in één van de oudste (60 jaar!) poppenkasten van Nederland.

Meer info

Te voet door Leiden

Leiden is een heerlijke wandelstad! Om zelf te ontdekken met een van de vele wandelingen die je kunt kopen bij VVV Leiden. Wordt het de Rembrandt Route of toch de hofjeswandeling? Of liever een van de originele kinderwandelingen? Wandelen kan het hele jaar door. 

Bekijk alle wandelroutes