Pasen staat voor de deur

Op 31 maart en 1 april is het Pasen. Geniet van een heerlijk paasontbijt, -brunch of -lunch bij een van de Leidse horecazaken. Bezoek ook een van de 13 Leidse musea of wandel in de voetsporen van de Jonge Rembrandt. Ontdek wat er te doen is!

De leukste kindertips

In Leiden is altijd wel wat leuks te doen voor kinderen. Van een leuk kinderprogramma in een van de Leidse musea tot een kinderfilm in de bios. Er zijn speciale kinderwandelingen zoals de Grimmige Gruwelloop of boek een grappige kinder – of jeugdvoorstelling in een van de Leidse theaters! Liever naar de kinderboerderij, het zwembad of een speeltuin bezoeken? Je ontdekt het allemaal.

Alle kindertips

Een echte wandelstad

Leiden is een heerlijke wandelstad! Wordt het de Rembrandt Route of toch de hofjeswandeling? Ontdek het zelf met een van de vele stadswandelingen die je kunt kopen bij VVV Leiden. Op stap met de kinderen? Wat dacht je van de Grimmige Gruwelloop: een actieve belevenis waarin je teruggaat naar de gruwelijke praktijken uit de 17e eeuw. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding. 

Bekijk alle stadswandelingen

Speciaalzaken, boetiekjes en vintagezaakjes

In de mooie binnenstad van Leiden vind je een complete mix aan winkels. Van grote, bekende ketens tot aan de kleine speciaalzaken, boetiekjes en vintage – antiekzaakjes. Met natuurlijk om de hoek genoeg ruimte om even uit te puffen. Van al dat shoppen krijg je namelijk trek! Eet en drink op de terrassen langs het water, in de binnentuinen, de stegen en de pleinen.

Trakteer jezelf op Leiden

Ontdek de regio

Dat Leiden een echte Stad van Ontdekkingen is, heb je waarschijnlijk zelf ook al wel ontdekt. Maar de combinatie Leiden met een bezoek aan een van de omliggende dorpen of de kust is ook een aangename verrassing! De leukste fietsroutes, de lekkerste tussenstops, de fijnste strandtenten of een route langs landgoederen…Het kan allemaal in onze Streek van Verrassingen.

Streek van Verrassingen

Ook leuk! - En écht Leids

Meer tips!