Vogel Vocaal in zijn element

Jaarconcert 10 november in Cultuurhuis De Paulus.

Het Vogelwijkse koor Vogel Vocaal houdt op zaterdag 10 november haar jaarlijks concert, samen met de Old Rhine Jazz Band. Aanvang 19.30 uur in Cultuurhuis De Paulus op de grens van Leiden en Oegstgeest. De zaal is open vanaf 19:00 uur.
Vogel Vocaal is een op-en-top Leids koor, met zijn roots in de Vogelwijk. Een huiskamerkoor met een evenwichtige bezetting en een inspirerende dirigente in Annemarie van Bragt. A capella en met begeleiding, laat-middeleeuws, Italiaans of pop, we zingen het allemaal.
Het thema dit jaar zijn de vier elementen aarde, lucht, water en vuur. We gebruiken ze om in onze vertolking van de liederen verschillende stemmingen aan te brengen. We zingen liederen van diverse componisten en tekstschrijvers zoals Mozart, Fauré en Beethoven. Maar ook Gershwin, Dirk Witte en Karl Jenkins.
Na eerdere samenwerking met de Old Rhine Jazzband gaan we samen opnieuw de uitdaging aan: dixie meets klassiek, Wolfgang Amadeus Mozart meets Jack Bulterman. Met ieder ons eigen repertoire en een gezamenlijk optreden.

Aarde Lucht Water Vuur
De vier elementen aarde, lucht, water en vuur hebben in de loop van de geschiedenis een belangrijke rol gespeeld in allerhande religies en filosofieën. Vogel Vocaal bouwt er een mooi programma omheen. Met liederen van diverse componisten en tekstschrijvers zoals Mozart, Fauré en Beethoven. Maar ook Gershwin, Dirk Witte en Karl Jenkins.
ORJB
Opnieuw gaat Vogel Vocaal de uitdaging aan om met de Old Rhine Jazz Band samen te werken. Na een eerste gezamenlijk en zeer geslaagd optreden tijdens het Leids Amateur Festival vorig jaar, werkt de ORJB nu mee aan ons jaarconcert: dixie meets klassiek, Wolfgang Amadeus meets Jack Bulterman.
Vogel Vocaal
en met vuur. Aards als het moet, luchtig als het kan.
Vogel Vocaal zingt - Wees erbij!