Festival van het Andere Theater (FAT)

Wat is het Festival van het Andere Theater?
Tijdens het Festival van het Andere Theater in Leiden zal zowel het publiek dat nog nooit een theater van binnen heeft gezien, als traditionele theaterbezoekers, nieuwe vormen van theater ervaren. Met scherpe voorstellingen wordt de rand van theater opgezocht, tot het punt dat men zich afvraagt: “is dit nog wel theater?”.

Men zal bijzondere voorstellingen ontdekken en uitdagende makers ontmoeten. Het publiek krijgt hierbij een actieve rol en daarmee ook een stuk verantwoordelijkheid.

Het FAT zal op 7 locaties in Leiden plaatsvinden op 30, 31 mei en 1 juni. Er zijn voorstellingen in Theater Ins Blau en in Theater de Generator, maar er worden ook onverwachtsere plekken aangedaan zoals: het Rembrandtpark, het APAC-gebouw naast de Hortus, het Bevrijdingsplein, de studio van Tribes Yoga & Dance en bioscoop Trianon.

Tijdens het FAT ervaar je bijvoorbeeld de clubavond van Club Rightaboutnow in Theater Ins Blau, waar Hip Hop centraal staat, kom je tot inzicht in de wijze waarop veiligheidsmaatregelen ons leven beïnvloeden met Better Safe Than Sorry. Met Great People leren we wat spreken, zwijgen, zilver en golddiggers met elkaar te maken hebben. For iTernity laat ons nadenken over de vraag: “zijn we eindelijk onsterfelijk geworden?”. Het volledige programma is te zien op https://fatleiden.nl/programma/

Initiatiefnemer Kees van Leeuwen van Theater Ins Blau
: “Theater is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Theater neemt je mee. Jij ervaart zelf on het hier en nu wat theater voor jou betekent. Er is geen fout antwoord, want het is jouw antwoord.”

Initiatiefnemer Ioana Tudor van Theater de Generator
: “Tijdens het FAT geven we het publiek de hoofdrol, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien.”

Waarom dit festival? We willen theater weer in de samenleving brengen en de samenleving weer in het theater. Dat betekent dat we hedendaagse thema´s die in de samenleving spelen op onze theaterpodia neerzetten, maar ook het publiek het theater uit krijgen en letterlijk Leiden in laten gaan. We willen daarbij het publiek een hoofdrol geven, door voorstellingen te programmeren die het publiek letterlijk onderdeel maakt van de voorstelling maar ook door in figuurlijke zin het publiek verantwoordelijk te maken voor wat ze zien. Het publiek is bij FAT niet passief maar áctief. Tijdens het festival werken we ook veel samen met nieuwe makers die op zoek zijn naar verbreding van theater als vor m en die zichzelf de vraag stellen: wat ís theater? En: hoe kunnen we theater relevant houden voor onze samenleving? Wij streven in ons festival er ook voor om een afspiegeling te zijn van de samenleving, zowel in de makers waarmee we samenwerken als de partners waarmee we samen werken. Mensen met verschillende etnische en gender achtergronden, mensen die open staan voor het gebruiken van verschillende disciplines in hun werk, mensen die jong én oud zijn.

Volledige naam festival: Festival van het Andere Theater (FAT)

Data: 30, 31 mei en 1 juni

Wie organiseren dit festival? Theater de Generator en Theater Ins Blau.

Locaties: binnen en buiten: natuurlijk in Theater Ins Blau en Theater De Generator, maar ook het Rembrandtpark, het APAC-gebouw naast de hortus, het bevrijdingsplein, en op verschillende plekken op straat in de binnenstad.

Soorten kaartjes: passe-partouts, dagkaarten en losse voorstellingen
Passepartouts € 27,50 Student € 19,50
Dagkaart € 17,50 Student € 14,00
Losse voorstelling: €7,50 / € 10,00 / ?15,00

Kijk voor meer informatie op de website, Instagram & Facebook!