Familielezing: droegen de Pilgrims ondergoed?

Droegen de Pilgrims ondergoed? Dit is natuurlijk de eerste vraag die bij je opkomt als je denkt aan de Pilgrims en hun kleding. Iets wat wij tegenwoordig zo gewoon vinden, maar droegen mensen in de 17e eeuw ook ondergoed? Daarover en over alle kledingstukken die de Pilgrims en hun tijdgenoten verder droegen, gaat deze lezing.

Martine Teunissen, van Beleef het Verleden, weet van de hoed en de rand. Ze schrijft zelfs een boek over historische kleding. In deze interactieve lezing voor het hele gezin vertelt ze over hoe de kleding werd gemaakt én hoe hij werd gedragen. Leiden staat niet voor niets bekend als lakenstad. Juist veel Pilgrims werkten hier in de textielnijverheid. Ze hadden beroepen als wolkammer, saaiwerker, fusteinwever, lintier, kleermaker en hoedenmaker.

Martine neemt verschillende kostuums mee. Misschien mag je zelfs wel een kostuum passen!

Aansluitend kun je een kijkje nemen in de schatkamers van Erfgoed Leiden. Daar liggen archiefstukken die te maken hebben met kleding en echte archeologische vondsten uit de zeventiende eeuw.


De lezing is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dat kan door uiterlijk 20 februari een mailtje te sturen met je naam en het aantal personen.

Klik hier voor meer informatie.