De Leidse Rembrandt Dagen

Data
  • Zaterdag 13 juli van 11.00 tot 17.00 uur Groot Historisch Theater
  • Zaterdag 13 juli om 19.30 uur Vaarparade met alle acteurs en figuranten door de grachten en langs de terrassen
  • Zondag 14 juli van 11.00 tot 17.00 uur Groot Historisch Theater
  • Zondag 14 juli op 15 juli om 24.00 uur Kranslegging bij het borstbeeld van Rembrandt aan de Witte Singel (voor de liefhebbers)

Locatie
De oude binnenstad van Leiden, waar Rembrandt nog altijd de weg zou kunnen vinden. Zo weinig is er in die vierhonderd jaar veranderd. Het Pieterskwartier vormt het grote theatergebied, de weg ernaartoe brengt je al aardig in de juiste sfeer.

Leiden is trots op Rembrandt en dat willen wij laten weten ook. Daarom wordt op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 het gehele Pieterskwartier getransformeerd in zo authentiek mogelijke zeventiende-eeuwse sferen, compleet met enkele honderden acteurs en figuranten, historische gebruiksmaterialen en andere rekwisieten uit die tijd. Kortom, er wordt een Groot Historisch Theater opgevoerd. Je bent er van harte voor uitgenodigd. Al op de weg ernaartoe worden bezoekers in de juiste sfeer gebracht. Bij de plek van Rembrandts geboortehuis, de route door zijn oude wijk, over het Rapenburg, komen de bezoekers al verrassende gebeurtenissen tegen om uiteindelijk in het Pieterskwartier te belanden.

Voor dit evenement zijn enkele honderden mensen bereid gevonden zich te organiseren in groepen die kleding naaien, decors, gebruiksmaterialen en rekwisieten bouwen en acteurs en figuranten die theater- en toneelstukken schrijven, regisseren en instuderen. Het zijn allemaal vrijwilligers, Leidse vrijwilligers wel te verstaan, want zij brengen hun befaamde stadgenoot met de Leidse Rembrandt Dagen vol passie vanaf nu een jaarlijkse groet.

De plattegrond evenement & meer informatie zijn hier te vinden.