5x leukste Leidse binnentuinen

Niets leuker dan buiten lunchen, borrelen of eten bij mooi weer. Achter al die prachtige panden in Leiden, schuilt vaak een mooie binnentuin. Omgetoverd tot een heerlijke oase, waar het prettig toeven is. Ga je mee?

Burgerzaken

Vlakbij het Stadhuis ligt ‘Burgerzaken’, een heerlijke plek aan de Breestraat waar je misschien wel te snel voorbij loopt.  Achter dit historische pand, uit 1393 (!) ligt namelijk een heerlijke stadstuin. Dus loop bij mooi weer rustig door het Jugendstil interieur door naar de achtertuin om te genieten van een drankje, hapje of lekker etentje!

Lees meer

Pakhuis Leiden

Een bezoek aan Pakhuis Leiden is altijd een goed idee, want zowel binnen als buiten, ademt deze plek gezelligheid. Het Pakhuis ligt aan de Doelensteeg in het centrum van Leiden, maar als je het niet weet, vind je het niet. Ze hebben een beschutte en gezellige binnentuin, voorzien van parasols en heaters, dus ook als het wat frisser wordt, zit je hier zalig!

Lees meer

Het Prentenkabinet

Een begrip in Leiden. Midden in het gezellige Pieterskwartier ligt dit eeuwenoude pand, waar je culinair kunt genieten. Het is een van de meest karakteristieke restaurants van Leiden. Maar wist je dat je er ook buiten kunt dineren? Aan de achterkant ligt een fijn zonnig terras. Wel even reserveren!

Lees meer

De Leidse Lente

Zomerse dag en op zoek naar een plek om lekker te hangen? En houd je van dat beetje artistieke, culturele sfeertje? Dan is de achtertuin van Galerie De Leidse Lente wat voor jou! Loop gerust binnen, pak nog even een expositie mee en geniet van de kleurrijke en vintage sfeer van deze locatie.

Of doe de proeverij van biertjes, een aanrader!

Lees meer

Hotspot Central

Ben je dol op Aziatisch eten? Haal dan je hart op bij Hotspot Central, vlakbij het Centraal Station en naast VVV Leiden. Genieten van de heerlijkste gerechten kan ook buiten, want hier vind je een kleine, compacte binnentuin. Laat al het lekkers maar doorkomen!

Lees meer