10 tips voor een dagje winkelen in Leiden

Of je nu een fashionista, boekenliefhebber of een levensgenieter bent, Leiden verwelkomt je met open armen. Als finalist voor de titel 'Beste Binnenstad van Nederland' biedt Leiden de perfecte mix van winkelen, wandelen, en culinair genieten. Wij delen graag de top 10 tips om je dagje shoppen in Leiden tot een succes te maken!

1. De leukste plekjes om te ontbijten in Leiden

Begin je dag met een ontbijtje in een van de vele eetcafés die Leiden rijk is. Zo start je op een gezonde manier je winkeldag! Kies voor een verse croissant, biologisch sapje of een heerlijke cappuccino in een van de vele ontbijtplekjes die Leiden rijk is.

2. Historische stadswandeling door de Sleutelstad

Na het ontbijt is het tijd om de historische wijken van Leiden te verkennen. Dwaal door de sfeervolle steegjes en laat je verrassen door boetiekjes en speciaalzaken die je tegenkomt. Of koop een stadswandeling bij VVV Leiden om meer te leren over de geschiedenis van de stad.

3. Het bruisende en sfeervolle centrum

Ontdek het diverse winkelaanbod in Leiden. Van kleine boetiekjes tot bekende ketens en speciaalzaken, hier vind je het allemaal. Neem de tijd om etalages te bewonderen en ontdek de laatste trends in de modewereld. Vergeet niet de Leidse markt te bezoeken. Hier vind je onder andere verse groente en fruit, maar ook bloemen en leuke kleding.

4. De gezelligste terrassen voor een drankje

Tussen het winkelen door is er niets lekkerder dan even uitrusten op een gezellig terras. Leiden heeft onwijs veel cafés en restaurants met terrassen waar je kunt genieten van een drankje.

Horecatips

5. De beste lunchplekjes in Leiden

Als de middag aanbreekt, trakteer jezelf dan op een heerlijke lunch in een van de vele lunchrooms. Leiden bruist van de lunchrooms waar je in alle rust kunt genieten van lekkere broodjes of een snelle hap. Van hippe eettentjes tot gezellige familierestaurants; de keuze is reuze en voor iedere smaak is er wel iets te vinden.

Lunchtips

6. Een stad vol vintage winkels van kleding tot meubels

Na de lunch is het tijd om je winkel avontuur voort te zetten. Overweeg om een bezoek te brengen aan winkels die duurzame producten aanbieden, of dat nu gaat om kleding, meubels, accessoires of lifestyle producten.

Winkeltips

7. Ontspannen in een stadspark

Trakteer jezelf op een rustmoment in een van de prachtige parken die Leiden te bieden heeft. De stadsparken in Leiden zijn kleine oases van rust waar je even aan de stadsdrukte kunt ontsnappen. Dus neem een goed boek mee of geniet simpelweg van de natuur! Of maak een wandeling door het Singelpark. Langs de hele Singel van Leiden vind je parken die aan elkaar verbonden zijn. Zo loop je langs de prachtige singel in het groen, als dat niet ontspannen is…

Wandelen

8. Borrelen op het terras in Leiden

Na een middag vol ontdekkingen, is het tijd voor een welverdiende pauze. Settel je op een sfeervol terras en geniet van een goedgevulde borrelplank en neem de tijd om je nieuwe aanwinsten te bewonderen.

9. Tijd voor een chique diner of een vegan maaltijd

Na een dag vol indrukken is het tijd om plaats te nemen in een van de vele restaurants die Leiden rijk is. Of je nu in de stemming bent voor een verfijnd diner in een chic restaurant, of kiest voor een smaakvolle vegan maaltijd, Leiden heeft voor ieder wat wils. Ontdek de veelzijdige culinaire kant van de stad waar kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan.

10. Avondwandeling langs de verlichte grachten

Zodra de schemering valt, onthult Leiden een nieuw gezicht. De grachten worden een schouwspel van licht en reflectie, een ideale achtergrond voor een serene avondwandeling. Maak na het diner een ommetje door de authentieke straatjes van Leiden en ervaar de stad in alle rust.

Of je nu komt voor de historische charme of voor een gezellige winkeldag, Leiden blijft verrassen. Dus trakteer jezelf op een dagje Leiden – je zult niet teleurgesteld worden!