Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 14 april

Romeinenweekend

Ontmoet de Romeinen van Legio Secunda Augusta Heb je altijd al echte Romeinen willen ontmoeten? Dan is dit je kans! Legio Secunda Augusta, een levende geschiedenis-groep, slaat twee dagen lang zijn legerkamp op in de Tempelzaal.

 Deze levende geschiedenis-groep komt als Romeins legioen uit de eerste eeuw na Christus je museumbezoek verlevendigen. Bovendien kom je overal in het museum ‘gewone’ Romeinen tegen. Ze vertellen over hun leven en werk.

Romeinen aan het Rapenburg
In de Tempelzaal zie je van dichtbij Romeinse soldaten en burgers aan het werk, terwijl in de museumzalen verschillende personages over hun beroep vertellen. Daarbij gebruiken ze nagemaakt gereedschap. De echte exemplaren kun je ernaast in de vitrines zien liggen. Legio Secunda Augusta zorgt dit weekend voor vele onverwachte ontmoetingen en toont enkele revolutionaire ontwikkelingen van de Romeinen.

Legio Secunda Augusta
Legio Secunda Augusta is een levende geschiedenis-groep die het Romeinse en inheemse leven van de eerste honderd jaar na Christus uitbeeldt door middel van re-enactment. De groep bestaat uit militairen en burgers. De militairen laten je het Romeinse soldatenleven zien, terwijl de burgers leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïeken leggen, masseren, etc.

Prijzen

  • Gratis

Locatie