Arriva eerste busvervoerder die audiotour aanbiedt op reguliere buslijn

Arriva en Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD) hebben een meertalige audiotour ontwikkeld voor buslijn 385 (Den Haag – Wassenaar – Katwijk – Noordwijk- Sassenheim).  Deze lijn doorkruist Nationaal Park Hollandse Duinen. Via de audiotour kunnen reizigers vanaf vandaag meer horen over de bezienswaardigheden langs de route van buslijn 385. Dit is de eerste audiotour op een reguliere buslijn.

Onderschrift: Soet Huijbregts  (NPHD), gedeputeerde Potjer provincie Zuid-Holland (energie, natuur, omgevingswet en communicatie), wethouder Knape gemeente Katwijk (economie, onderwijs, financiën, groene leefomgeving en erfgoed), en Lieke Wigger (Arriva Nederland) geven officieel het startsein voor de audiotour

Reizigers kunnen vanaf vandaag via de gratis izi.TRAVEL app de audiotour Hollandse Duinenlijn 385 beluisteren. Zo komen reizigers meer te weten over onder andere de natuur, de landgoederen in Wassenaar, Vliegveld Valkenburg, de Atlantikwall in het Panbos, over de geschiedenis van Katwijk en de geestgronden in Noordwijk. Ook Duits- en Engelssprekende toeristen kunnen onderweg alles ontdekken over Nationaal Park Hollandse Duinen.

“Dagelijks verbinden we bij Arriva veel reizigers met steden en dorpen. Onderweg rijden we met onze bussen langs verschillende bezienswaardigheden. Langs de route is zoveel moois te zien! En dat kunnen onze reizigers nu ook ervaren door de audiotour Hollandse Duinenlijn 385 te beluisteren. Wellicht nodigt het reizigers ook uit  om eens uit te stappen bij een halte en mooie en onbekende plekken te ontdekken. Zo bieden we alle reizigers niet alleen een busrit, maar ook een bijzondere beleving! ”, aldus Lieke Wigger, concessiemanager regio Zuid-Holland Noord.

Ook Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen, is verheugd dat de audiotour vanaf nu te beluisteren is: “Er is zoveel te ontdekken in Nationaal Park Hollandse Duinen. Deze audiotour laat mensen bijzondere plekken ontdekken, juist ook de minder bekende en minder kwetsbare gebieden. Zo bieden we reizigers de mogelijkheid om prachtige plekken te bezoeken en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de natuur minimaal belast wordt.”   

Jacco Knape, wethouder gemeente Katwijk, is enthousiast. “De audiotour is een mooie manier om het Nationaal Park Hollandse Duinen en alle mogelijkheden die het park met zich meebrengt op de kaart te zetten. Als gemeente Katwijk zijn wij trots dat wij onderdeel uitmaken van dit mooie gebied. Veel mensen maken zonder erover na te denken dagelijks gebruik van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Ze wandelen door de duinen, mountainbiken, doen aan paardrijden, hardlopen, fietsen of liggen op het strand. Door de audiotour krijgt het gebied hopelijk nog meer bekendheid en gaan mensen nog meer waarderen wat dit uniek gebied allemaal te bieden heeft en werken we aan het besef dat het belangrijk is om zuinig te zijn op de duinen.”

De audiotour is samengesteld door een samenwerking tussen Arriva, Nationaal Park Hollandse Duinen, gemeenten en citymarketingbureau ’s Leiden&Partners, Wassenaar-Voorschoten Marketing en Noordwijk Marketing.

De audiotour is samengesteld door een samenwerking tussen Arriva, Nationaal Park Hollandse Duinen, gemeenten en de citymarketingorganisaties Leiden&Partners, Wassenaar-Voorschoten Marketing en Noordwijk Marketing.

Foto v.l.n.r.: Soet Huijbregts  (NPHD), gedeputeerde Potjer provincie Zuid-Holland (energie, natuur, omgevingswet en communicatie), wethouder Knape gemeente Katwijk (economie, onderwijs, financiën, groene leefomgeving en erfgoed), en Lieke Wigger (Arriva Nederland) geven officieel het startsein voor de audiotour.