Gilde Leiden

Stadswandelingen vanaf de VVV Leiden

• van 1 april tot 1 november lopen de gidsen van Gilde Leiden elke dag van de week een stads- en hofjeswandeling vanaf de VVV, Stationsweg 26.

• de wandelingen beginnen om 11.30 uur en duren ca twee uur.

• U hoeft zich hier niet van te voren voor aan te melden!

• Van 1 november tot 1 april vindt de stads- en hofjeswandeling alleen plaats op vrijdag, zaterdag en zondag;  ook dan om 11.30 uur vanaf de VVV.

Stadswandeling vanaf de Burcht in Leiden

Vanaf 1 november is er ook elke zondag een stadswandeling door de historische binnenstad vanaf de Burcht (bij Brasserie Koetshuis ‘De Burcht’). Deze begint om 14.00 uur. 

• De kosten van deelname aan elke wandeling bedragen € 5 per persoon, graag met gepast geld contant te voldoen aan de gids. (Kinderen onder de 12 jaar in gezinsverband gratis)

Groeps- en themawandelingen:
U kunt bij Gilde Leiden ook een groepswandeling afspreken. Dit kan een gewone stadswandeling zijn of een van de themawandelingen. De beschrijving van de thema-wandelingen vindt u op de site www.gildeleiden.nl Het zijn wandelingen voor groepen van maximaal 15 deelnemers. Bij grotere groepen worden er meer gidsen ingezet. Start- en eindpunt van de wandeling worden in overleg afgesproken.
De kosten zijn € 5 per persoon met een minimum van € 30 (gelijk aan het tarief voor 6 personen). Voor wandelingen ná 17.00 uur geldt een tarief van € 7 per persoon met een minimum van €42. (Kinderen onder de 12 jaar in gezinsverband gratis)
Het verschuldigde bedrag moet uiterlijk daags voor de wandeling zijn overgemaakt en bijgeschreven op de rekening van Gilde Leiden: NL86 INGB 0007 3020 87 ten name van Stichting Gilde Leiden. Er kan niet aan de gids worden betaald. Voor deze groepswandelingen meldt u zich bij voorkeur minimaal 5 dagen van tevoren aan via het contactformulier of telefonisch via 06.122.09.120.  

Presentaties:
Gilde Leiden biedt u de mogelijkheid om Leiden te leren kennen aan de hand van een PowerPointpresentatie. Er zijn meerdere thema’s beschikbaar. (lees er meer over op genoemde site)

Geen rondleidingen op:
Zondag 3 oktober en maandag 4 oktober (Leidens Ontzet).
Zondag10 oktober (Leiden Marathon).
Zaterdag 25 en zondag 26 december (Kerstmis).
Vrijdag 31 december.

Extra: Ook in andere steden kunt u wandelen met het plaatselijke Gilde. Zie www.gilde-nederland.nl