Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 3 maart

VLOED

VLOED is een interdisciplinair project over de relatie tussen mensen en de zee. In de expositie zijn werken te zien van kunstenaars Julia July van Duijn, Jos Agasi en Studio Wantij.

In VLOED presenteren we een bijzondere samenwerking tussen twee kunstenaars uit Leiden: Julia July van Duijn en Jos Agasi. Julia July van Duij…

In VLOED presenteren we een bijzondere samenwerking tussen twee kunstenaars uit Leiden: Julia July van Duijn en Jos Agasi. Julia July van Duijn is grafisch ontwerper en kunstenaar. Ze studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en maakt sinds 2019 deel uit van het kunstenaarscollectief ROEM. Haar autonome onderzoekswerk omvat ‘Rethinking Nature’ (genomineerd voor de Rotterdam Drempelprijs 2021) en ‘Isolation Sounds’ (een samenwerkingsproject met de Lakenhal Leiden). Jos Agasi is beeldend kunstenaar. Jarenlang werkte hij samen met andere kunstenaars om audiovisuele installaties te creëren voor (inter)nationale evenementen en festivals. Sinds 2019 maakt hij autonoom werk en richt hij zich meer op langlopende projecten. In 2022 maakte hij deel uit van de expositie ‘Imagine Intuition’ in Museum De Lakenhal en in 2023 was zijn werk ‘SEIN’ onderdeel van kunstmanifestatie Hi-Lo. In zijn werk kijkt Agasi graag naar licht als bronmateriaal en onderzoekt hij de relatie met andere materialen, maar recent is hij ook op zoek naar andere manieren om zijn visuele denkwereld vorm te geven. 

Daarnaast presenteert kunstenaarsduo Tom Bekkers en Quérine van der Weijde een nieuw werk. Samen vormen zij Studio Wantij. Bij Wantij staat de relatie tussen mens en natuur centraal. Door het combineren van geschiedenis, filosofie en niet-menselijke perspectieven maken zij grote ecologische thema’s inzichtelijk en invoelbaar. Ze gebruiken de meerduidigheid en eeuwige verandering van water om te onderzoeken wat het betekent om in deze tijd te leven.

Kunstenaar en theatermaker Gideon Roggeveen geeft een performance tijdens de opening op 22 februari. 

Prijzen

  • Gratis

Locatie