Leidsche Plein 2023

Het jaarlijkse partnerevent van Leiden&Partners vond dit jaar plaats in Gebr. De Nobel! Met o.a. ondertekening strategisch partnerschap StudentenStad, updates over het Leiden Bio Science Park en de plannen rondom 450 jaar Leidens Ontzet. Lees snel verder.

Jaarbeeld Leiden&Partners 2022

Tijdens het Leidsche Plein onze terugblik op het jaar 2022 gemist? Hier kun je het nogmaals terugzien. Kijk met ons meer terug op het jaar dat Leiden ‘European City of Science’ was. De campagnes, de congressen, de gastvrijheid, de resultaten… Kijk je mee?

Jaarbeeld 2022
Jaarbeeld Leiden&Partners 2022
  • Jaarbeeld Leiden&Partners 2022

Newsroom

Corine van der Ceelen (Manager Leiden Convention Bureau en Leiden International Centre) praatte iedereen bij over de laatste ontwikkelingen bij het Leiden Convention Bureau, het Leiden International Centre en verschillende campagnes als Trakteer Jezelf op Leiden en Streek van Verrassingen. Daarnaast gaf ze een toelichting over aankomende evenementen zoals de Days of Art & Science (september) en de cultuurcampagne i.s.m. de Leidse musea en met DPG Media.

Presentatie Newsroom

Partnerpitches

Ondertekening StudentenStad

Tijdens het Leidsche Plein ondertekenden studentenverenigingen, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Leiden&Partners en de gemeente Leiden voor de achtste keer het strategisch partnerschap StudentenStad. Nieuw dit jaar organiseren studenten onder andere ‘de langste tafel van Leiden’, een groot diner om ontmoeting tussen Leidenaren te bevorderen.

Lees het persbericht

450 jaar Leidens Ontzet

In 2024 is het 450 jaar 3 October. Leidens Ontzet gaat over de bezetting van Leiden, maar de bezetting heeft ook veel betekenis gehad voor omliggende gemeenten en de regio. De 3 October Vereeniging wil graag een bredere regionale herdenking en viering van het Ontzet maken en is op zoek naar hoe de omliggende gemeenten kunnen worden betrokken. 450 jaar 3 October is daarvoor een mooie aanleiding en een goed ijkpunt!

Presentatie 450 jaar Leidens Ontzet

Streek van Verrassingen

Tijdens het Leidsche Plein werd het Proef de Streek magazine vers van de pers uitgereikt. Deze maand valt bij ruim 180.000 huishoudens, de vijfde uitgave van het Proef de Streek! Magazine op de mat. Binnen een straal van 20 km rondom Leiden ontvangen regiobewoners dit gratis “meemaakmagazine” dat vol staat met tips voor uitjes, nieuwe winkels, speelplaatsen, routes, horeca en nog veel meer. Het bewaarnummer is ook op te halen bij VVV Leiden.

Op de foto v.l.n.r.: Wim Koetsier Wethouder Wassenaar, Elfred Bus Wethouder Oegstgeest, Paul de Bruijn Wethouder Voorschoten en Fleur Spijker, Wethouder Leiden.

Lees het persbericht

Leiden&Partners

Leiden&Partners is verantwoordelijk voor de city marketing van de stad Leiden. Ons doel is naast het gastheerschap van de stad, het merk ‘Leiden’ op de kaart te zetten, om groei te realiseren in het aantal bezoekers, het aantal congressen, het aantal studenten en het veroorzaken van investeringen, maar ook om een verbinding te leggen tussen de vitale stad en haar bewoners.

Leiden&Partners geeft daar invulling aan middels de divisies Citybranding, Regiomarketing, Leiden Conventionbureau, Expat Centre Leiden Region en de VVV.