Strategisch partnerschap StudentenStad verlengd

Op maandag 3 april tijdens het Leidsche Plein – hét drukbezochte netwerkevenement van citymarketingorganisatie Leiden&Partners - ondertekenden studentenverenigingen, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Leiden&Partners en de gemeente Leiden voor de achtste keer het strategisch partnerschap StudentenStad. Nieuw dit jaar organiseren studenten onder andere ‘de langste tafel van Leiden’, een groot diner om ontmoeting tussen Leidenaren te bevorderen.

Fleur Spijker, wethouder Economie, Kennis, Sport & Gezond: “Studenten zijn ook Leidenaren. Ik gun hen een onvergetelijke studietijd. Als gemeente leveren wij daar graag een bijdrage aan onder andere via het partnerschap Studentenstad. Zo verbinden we studenten met de rest van de stad én werken we aan een toekomst waarin studenten meedenken over stedelijke vraagstukken, evenementen organiseren voor de bewoners en bijdragen aan de profilering van Leiden als Stad van Ontdekkingen.” 

Activiteiten

Martijn Bulthuis, directeur Leiden&Partners: “De afgelopen zeven jaar hebben studenten allerlei evenementen georganiseerd die de Leidse studenten en inwoners met elkaar verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaamheidsfestival en de inmiddels jaarlijkse reanimatiedag. Met het verlengen én het uitbreiden van de samenwerking laten we zien dat Leiden een gave studentenstad is, waar studenten echt onderdeel uitmaken van de stad. Dat we dit partnerschap nu ook weer verlengen op onze jaarlijkse netwerkbijeenkomst ‘Leidsche Plein’ en de vele studenten hier aanwezig, laat zien dat de betrokkenheid tussen alle partijen groot is.”

De activiteiten variëren dit jaar van de ‘Langste Tafel van Leiden’ op zaterdag 10 juni aan de Hooglandse Kerkgracht (een verzorgd diner voor eenzame ouderen) tot de ‘filmwedstrijd’ op 13 juni waarin de Leidse studenten hun blik geven op de Leidse studentenstad. Stuk voor stuk evenementen om de studenten te verbinden met de inwoners.

Meer informatie over Student & Stad is te vinden op www.studentenstadleiden.nl.