De Verhalenverteller

Waar de Oude en de Nieuwe Rijn samenkomen, torent een meer dan duizend jaar oude burcht boven de stad uit. In een ver verleden was dit de plek waar mensen en dieren bescherming zochten tegen gevaren. Hier is de geschiedenis van  Leiden begonnen. Rembrandt heeft hier rondgelopen. Freud en Mahler dronken hier koffie. In iedere straat, bij elke brug en iedere gracht is een verhaal te vertellen. Ik ga u verhalen vertellen, over Ada van Holland die in 1203 in de Burcht een veilig heenkomen zocht, over de moedige Stads-secretaris Jan van Hout, die Leiden heeft gered van de Spanjaarden. Over de weesjongen Anthonis van der Schat die opklom tot fabrikant van koorden, kwasten, boordsel, veters en linten en een hofje stichtte, over de laatste man die ter dood gebracht werd, Adrianus Blom, op het veldje ‘schoonverdriet’ bij het Gravensteen. Ik vertel u over de Pilgrims en de Hugenoten.

Mijn naam is Hans Prins, historicus. Graag neem ik u mee op een adembenemende tocht door historisch Leiden. Bijzondere thema’s: 1. Hofjes van Leiden, 2. Beleg en Ontzet van Leiden 1574, 3. Armenzorg in Leiden, 4. Pilgrims in Leiden, van 1609 tot 1620.

Elke tocht duurt anderhalf uur. Een combinatie duurt drie uur. Bij de tocht van drie uur bied ik graag halverwege de wandeling een drankje aan (maximaal 1 – 4personen)  in een authentiek Leidse taveerne. Informatie: pilgrimsleiden.com (Engelse site). Voor afspraken: Tel:  +31639581600, email: contact@pilgrimsleiden.com, hansprins@yahoo.com.