Stadsplattegrond
Bekijk de stadsplattegrond van Leiden.

Leiden, de ligging 

De ligging van de stad Leiden is ideaal: op steenworp afstand van grote centra als Den Haag en Amsterdam. De stad is internationaal bereikbaar, met de luchthaven Schiphol op 20 minuten en het kleinere Rotterdam The Hague Airport op 25 minuten afstand. Tevens vind je op een tiental kilometers van Leiden de Noordzeekust, de bloembollenvelden en ben je ook zo in het gebied van het Groene Hart.

bereikbaarheid_stadsparkeerplan_mgl6938_0006.jpg

De shuttlebusjes van Stadsparkeerplan Haagweg brengen je naar de gewenste locatie in de stad.

Met de auto 

Gelegen tussen de snelwegen A4 en A44 is Leiden met de auto goed bereikbaar. De binnenstad is autoluw, maar in een cirkel rond het historische hart liggen meer dan drieduizend parkeerplaatsen, verspreid over verschillende parkeergarages en parkeerterreinen. 

Nieuw! 22 m diepe ondergrondse Lammermarktgarage

Deze diepste parkeergarage van Nederland opent donderdag 27 april 2017 haar deuren en ligt op een paar minuten lopen van de binnenstad met musea, winkels, restaurants en theater. Donderdag 27 april - Koningsdag - kan iedereen gratis parkeren, vanaf 7.00 uur 's ochtends. Vrijdag 28 april om 7.00 uur start het reguliere parkeren.  

Parkeerterrein Haagweg

Het grootste parkeerterrein van Leiden ligt aan de Haagweg en functioneert als een volwaardig transferium. Zowel overdag als ‘s avonds rijden (gratis) pendelbusjes van het parkeerterrein naar alle plekken in het centrum en uiteraard ook weer terug. Voor groepen zijn er speciale afspraken te maken, zodat je altijd verzekerd bent van vervoer naar de binnenstad. Meer info: www.stadsparkeerplan.com

 

Let op: in het weekend van 16 & 17 september 2017 vinden er werkzaamheden plaats bij de Lammermarkt, Molenwerf en Valkbrug vanaf vrijdag 15 september 20.00 t/m maandag 18 september 05.00 uur. Binnen deze periode geldt de volgende bereikbaarheid:


Toegang parkeerterrein en parkeergarage bij de appartementen Molenwerf

U kunt de garage bereiken via Langegracht,  Nieuwe Mare, Oude Singel, de Nieuwe Beestenmarkt en de Lammermarkt.  Vanaf hier kunt via een tijdelijke rijplaten de ingang van de parkeergarage bereiken. Via deze weg kunt u de parkeergarage ook weer verlaten. Verkeersregelaars zullen assisteren    

Toegang parkeergarage Lammermarkt

U kunt de garage bereiken via Langegracht,  Nieuwe Mare, Oude Singel, de Nieuwe Beestenmarkt en de Lammermarkt.  Vanaf hier kunt via een tijdelijke rijplaten de ingang van de parkeergarage bereiken. Via deze weg kunt u de parkeergarage ook weer verlaten. Verkeersregelaars zullen assisteren

Openbaar vervoer

Leiden is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit alle richtingen stoppen er treinen op station Leiden Centraal. Den Haag is tien minuten met de trein en Amsterdam Centraal slechts 35 minuten. Vanuit het station loop je zo de binnenstad in. Er rijden bussen met een hoge frequentie naar vrijwel alle plekken binnen de stad, maar ook naar de regio.

A4 zes weekenden gesloten

De A4 gaat de komende maanden zes weekenden dicht tussen knooppunt Burgerveen en Leiden. Dat is nodig om stiller asfalt aan te leggen. Het gaat alleen om het wegdek richting Den Haag.

Het verkeer op de A4 groeit sneller dan verwacht, waardoor er steeds meer geluidsoverlast is. Daarom legt Rijkswaterstaat tweelaags zoab (zeer open asfalt beton) aan. Het wegverkeer krijgt te maken met veel hinder, ook op de alternatieve route A44. De snelste omleidingsroute is volgens Rijkswaterstaat de A12 en A2. De afsluiting geldt voor de volgende weekeinden.

Voor de zomervakantie:

  • Vrijdag 26 mei 21.00 uur tot maandag 29 mei 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 9 juni 21.00 uur tot maandag 12 juni 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 16 juni 21.00 uur tot maandag 19 juni 2017 05.00 uur

Na de zomervakantie:

  • Vrijdag 29 september 21.00 uur tot maandag 2 oktober 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober 2017 05.00 uur
  • Vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 2017 05.00 uur

Kanaalweg vanaf 2 mei 2016 afgesloten 

Op de Kanaalweg ter hoogte van het spoor Leiden-Utrecht wordt op 2 mei gestart met de aanleg van een spooronderdoorgang. In verband met deze bouwwerkzaamheden is de Kanaalweg tussen de Lorentzkade en het Lammenschansplein tot en met 31 augustus 2017 geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Gedurende deze periode wordt het autoverkeer omgeleid door middel van borden. Hetzelfde geldt voor voetgangers en fietsers.

Meer info