Leiden, de ligging 

De ligging van de stad Leiden is ideaal: op steenworp afstand van grote centra als Den Haag en Amsterdam. De stad is internationaal bereikbaar, met de luchthaven Schiphol op 20 minuten en het kleinere Rotterdam The Hague Airport op 25 minuten afstand. Tevens vind je op een tiental kilometers van Leiden de Noordzeekust, de bloembollenvelden en ben je ook zo in het gebied van het Groene Hart.

Kom je naar Leiden met het openbaar vervoer, met de auto of fietsend? Je bereikt de stad gemakkelijk. Op deze pagina vind je meer informatie over bereikbaarheid, shuttlebusjes en fiets- en autoparkeren. 

Stadsplattegrond van Leiden   Openbaar Vervoer

Met de auto

Gelegen tussen de snelwegen A4 en A44 is Leiden met de auto goed bereikbaar. De binnenstad is autoluw, maar in een cirkel rond het historische hart liggen meer dan drieduizend parkeerplaatsen, verspreid over verschillende parkeergarages en parkeerterreinen.   

Parkeren

Parkeren in Leiden kan onder andere bij Parkeergarage Lammermarkt. Deze ligt op een paar minuten lopen van de binnenstad met musea, winkels, restaurants en theater. De 22-meter diepe garage biedt plek aan 525 auto’s, met speciale familieplekken, laadmogelijkheid voor elektrische auto’s en een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. In 8 minuten loop je naar de binnenstad. Meer over parkeren in Leiden vind je hier

Shuttlebusjes

De shuttlebusjes van Stadsparkeerplan Haagweg brengen je naar de gewenste locatie in de stad. Je parkeert de auto en wordt gratis gebracht en gehaald naar elke locatie naar wens in de binnenstad van Leiden. Bel 071 51 20 071 en er staat binnen enkele minuten een busje klaar om je weer gratis terug te brengen naar je auto.

Fietsen

Leiden is een echte fietsstad en is prima bereikbaar voor de fietser. Op enkele plaatsen, zoals bij het station, zijn ook fietsen te huur. In het centrum kan je je fiets gratis stallen in de Waagstalling, onder Hudson’s Bay met ingangen aan de Breestraat en aan de Aalmarkt. Deze stalling heeft plaats voor 880 fietsen en er is toezicht aanwezig. Voor meer informatie over fietsenstallingen, klik hier.