Stadsplattegrond
Bekijk de stadsplattegrond van Leiden.

Leiden, de ligging 

De ligging van de stad Leiden is ideaal: op steenworp afstand van grote centra als Den Haag en Amsterdam. De stad is internationaal bereikbaar, met de luchthaven Schiphol op 20 minuten en het kleinere Rotterdam The Hague Airport op 25 minuten afstand. Tevens vind je op een tiental kilometers van Leiden de Noordzeekust, de bloembollenvelden en ben je ook zo in het gebied van het Groene Hart.

Met de auto 

Gelegen tussen de snelwegen A4 en A44 is Leiden met de auto goed bereikbaar. De binnenstad is autoluw, maar in een cirkel rond het historische hart liggen meer dan drieduizend parkeerplaatsen, verspreid over verschillende parkeergarages en parkeerterreinen.   

bereikbaarheid_stadsparkeerplan_mgl6938_0006.jpg

Shuttlebusjes

De shuttlebusjes van Stadsparkeerplan Haagweg brengen je naar de gewenste locatie in de stad. Je parkeert de auto en wordt gratis gebracht en gehaald naar elke locatie naar wens in de binnenstad van Leiden. Bel 071 51 20 071 en er staat binnen enkele minuten een busje klaar om je weer gratis terug te brengen naar je auto.

 

Met de Fiets

Leiden is een echte fietsstad en is prima bereikbaar voor de fietser. Op enkele plaatsen, zoals bij het station, zijn ook fietsen te huur. In het centrum kan je je fiets gratis stallen in de Waagstalling, onder Hudson’s Bay met ingangen aan de Breestraat en aan de Aalmarkt. Deze stalling heeft plaats voor 880 fietsen en er is toezicht aanwezig. Voor meer informatie over fietsparkeren, klik hier.

leidencentraal.jpgOpenbaar vervoer

Leiden is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit alle richtingen stoppen er treinen op station Leiden Centraal. Den Haag is tien minuten met de trein en Amsterdam Centraal slechts 35 minuten. Vanuit het station loop je zo de binnenstad in. Er rijden bussen met een hoge frequentie naar vrijwel alle plekken binnen de stad, maar ook naar de regio. Bekijk meer over Leiden met het ov