Fiets door de regio

Met zo veel studenten in de stad kunnen al die fietsen je niet ontgaan zijn! Het is de manier om je in de stad snel te bewegen. Ben je op bezoek en wil je Leiden ontdekken met een fietstour? Niets leuker dan actief een stad en regio verkennen. Wordt het de boerenkaasroute? Of toch de Duin & Zeeroute? De Leidse regio is prachtig. Van de bloemenvelden in het voorjaar tot indrukwekkende landgoederen. Of met de tenen in het zand frisse zeelucht snuiven. Het kan allemaal in de Streek van Verrassingen

De Bollenstreek

De achtertuin van Leiden, daar fiets je zo naar toe! Hoe prachtig is het om in het voorjaar weer door de kleurrijke in bloei staande bloemenvelden te fietsen. Bij veel boeren kun je meteen een bosje meenemen. Deze fietsroute kun je leuk combineren met een bezoek aan Keukenhof. Is je oude fiets toe aan vervanging? Kijk dan eens bij deze fietsen op Fietsenopfietsen.nl. Hier vind je betaalbare fietsen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het Duingebied

De stad is geweldig, maar soms is het ook heerlijk om even uit te waaien. Frisse lucht happen. Waar kan dat beter dan aan de kust? Leiden ligt dicht bij de Noordzeekust, je fietst er eenvoudig naar toe. Je fietst door een afwisselend duingebied waar de duintoppen soms een hoogte van wel 25 meter  bereiken. En als beloning natuurlijk een lekkere vislunch, ijsje of kop koffie in een van de badplaatsen Katwijk of Noordwijk. Doen!

Poldergebied Kagerplassen

Een hele leuke fietstocht is die naar het poldergebied van de Kagerplassen. Heerlijk op de pedalen door veenweidegebied en water. Met als doel een stop op een leuk terras op Kaageiland, waar je met het pontje komt. De Kagerplassen staan bekend om de natuurlijke meren met rafelige oevers waar je veel markante windmolens ziet. Hollandser dan dit krijg je het niet! 

Fiets huren - Fietsverhuur in Leiden

Ontdek de Leidse Ommelanden - 7 fietsroutes met een eigen thema