Fietsen

Fietsen in Leiden

Leiden leent zich uitstekend als fietsstad. De vele routes door de stad en de omgeving, geven je de mogelijkheid om alles wat deze mooie regio biedt, op een sportieve en recreatieve manier te bekijken. Fiets langs de kastelen en bloemenvelden of van Leiden naar de kust of het plassengebied. Fietsliefhebbers hoeven zich hier niet te vervelen! Ter inspiratie vind je hier wat leuke fietsmogelijkheden. Ga voor de echte routes naar fietsroutes.

Fiets door de regio

De Bollenstreek

Vanuit Leiden fiets je zo naar de Bollenstreek waar in het voorjaar de uitgestrekte, in bloei staande bloembollenvelden te zien zijn. Deze fietsroute is goed te combineren met een bezoek aan de Keukenhof. Maar ook buiten het bollenseizoen valt er genoeg te genieten in dit gebied.

Het Duingebied

Leiden ligt een tiental kilometers verwijderd van de Noordzeekust. Hier kun je geweldig fietsen in het afwisselende duingebied waarbij de duintoppen soms een hoogte van 25 meter kunnen bereiken. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de badplaatsen Katwijk en Noordwijk.

Poldergebied Kagerplassen

Enkele kilometers buiten Leiden vind je het poldergebied van de Kagerplassen. Kenmerkend voor dit gebied is de afwisseling tussen het veenweidegebied (polders) en het water. De Kagerplassen zijn natuurlijke meren met rafelige oevers. Daarnaast zijn er veel markante windmolens. 

Fietsroutes