Live in het Pesthuis

Het halfjaarlijkse partnerevent vond dit jaar plaats in het Pesthuis! Met o.a. Daan Roosegaarde over Seeing Stars Leiden, updates over het Leiden Bio Science Park en een kennismaking met nieuwe sleutelspelers in de stad. Lees snel verder.

Indrukwekkende campus ontwikkeling LBSP

Annette Boot, projectmanager bij Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden, sprak over het Leiden Bio Science Park en het Rosalind Franklinplein. Het Rosalind Franklinplein wordt een prachtige groene plek. Bekijk de presentatie voor een impressie van alles wat er de komende jaren op het LBSP staat te gebeuren.

LBSP Presentatie

Newsroom

Mincke Pijpers praatte iedereen bij over de laatste ontwikkelingen bij het Leiden Convention Bureau, het Expat Centre Leiden en verschillende campagnes als Trakteer Jezelf op Leiden en Streek van Verrassingen. Daarnaast gaf ze een toelichting over aankomende evenementen zoals de Nacht van Ontdekkingen, de samenwerkingen met DPG Media en mboRijnland.

Presentatie Newsroom

Nieuwe gezichten in de stad

Maak kennis met de nieuwe gezichten in de stad!

  • Tanja Elstgeest, Museum De Lakenhal
  • Irene Pronk, Stadsschouwburg & Stadsgehoorzaal
  • Bas Reichert, voorzitter OV LBSP
  • Rutger Brouwer, directeur Gebr. de Nobel
  • Helen Queis, Praeses Plaatselijke Kamer van Verenigingen
  • Fleur Spijker, Wethouder Economie
  • Gijs Holla, Centrum Management Leiden
  • Bob Schrover, Werfpop Leiden

Leiden, European City of Science 2022

Leiden, European City of Science 2022 is een wetenschapsfestival van 365 dagen lang. Boordevol activiteiten, tentoonstellingen en evenementen, voor iedereen met een nieuwsgierige geest, van jong tot oud. Hét doel van Leiden2022 is om wetenschap en samenleving te verbinden. De titel hangt samen met Europa’s grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres; het EuroScience Open Forum (ESOF) dat plaatsvindt van 13 t/m 16 juli. 

Leiden, European City of Science 2022

Licht uit, sterren aan!

In het jaar dat Leiden European City of Science is, brengen kunstenaar Daan Roosegaarde en UNESCO NL de sterren terug naar Leiden. Daan Roosegaarde deelde de laatste ontwikkelingen met ons. Op de avond van 25 september doet Leiden voor een uur het licht uit, tijdens Seeing Stars! Wie dan omhoogkijkt, kan zich verwonderen. De sterren zien. Zonder lichtvervuiling. En, zich afvragen wat licht met ons mensen doet. Wetenschappelijke vragen in een jaar dat Leiden European City of Science is.

Seeing Stars Leiden

Terugblik Leidsche Plein 2022

Na drie jaar weer een fysieke Leidsche Plein! Dit jaar in de unieke locatie het Pesthuis. Bedankt aan alle partners die gister aanwezig waren, wat een energie!

Terugblik Leidsche Plein juni 2022 (video)
Leidsche Plein juni 2022 video
  • Leidsche Plein juni 2022 video

Fotoimpressie

Leiden&Partners

Leiden&Partners is verantwoordelijk voor de city marketing van de stad Leiden. Ons doel is naast het gastheerschap van de stad, het merk ‘Leiden’ op de kaart te zetten, om groei te realiseren in het aantal bezoekers, het aantal congressen, het aantal studenten en het veroorzaken van investeringen, maar ook om een verbinding te leggen tussen de vitale stad en haar bewoners.

Leiden&Partners geeft daar invulling aan middels de divisies Citybranding, Regiomarketing, Leiden Conventionbureau, Expat Centre Leiden Region en de VVV.