Leiden, European City of Science 2022

Trailer Leiden2022
  • Trailer Leiden2022

Leiden European City of Science 2022

Leiden wordt European City of Science 2022. Dit betekent een programma van 365 dagen lang voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Samen met tal van nationale en internationale partners wordt het jaar georganiseerd om wetenschap en samenleving te verbinden. Iedereen kan meedoen, van vooraanstaande internationale wetenschappers tot nieuwsgierige kinderen. Maar ook kunstenaars, bedrijven, studenten, buurthuizen en musea.

In 2022 laat Leiden aan Europa zien dat zij een echte kennisstad is. Via lokale actie met internationale aantrekkingskracht op een Europees podium. Het programma kent elke dag een ander onderwerp: vleermuizen, de hik, diabetes of artificial intelligence, alles kan voorbij komen. Leiden2022 vindt plaats in 101 wijken, maar ook op wetenschappelijke congressen.

EuroScience Open Forum Zo is Leiden2022 onder andere gastheer van de 10e editie van het EuroScience Open Forum (ESOF). ESOF is Europa's grootste en meest prominente wetenschappelijke conferentie voor interdisciplinair onderzoek en innovatie. De conferentie heeft als doel om wetenschappelijke inhoud te leveren met debatten over de laatste ontwikkelingen en ontdekkingen op het gebied van wetenschap, geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. ESOF bespreekt hoe onderzoek en innovaties ons vooruit kunnen helpen.

Het thema van Leiden2022 is ‘Who Knows’, volledig in de huidige tijdsgeest waarin opportunisme en deepfakes knagen aan de wetenschappelijke integriteit en waarheidsvinding. Who Knows gaat over wie tegenwoordig de wijsheid in pacht heeft. Wie bepaalt wat waar is en wie weet hoe de toekomst eruit ziet. Aan de basis van Leiden2022 staan de founding partners: LUMC, Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en Hogeschool Leiden. Voel je vrij om ideeën te delen met Lucien Geelhoed (intendant) via l.geelhoed@leiden2022.nl of met Meta Knol (directeur) via m.knol@leiden2022.nl. Abonneer je hier op de nieuwsbrief van Leiden2022