Herfstvakantie

De leukste herfsttips!

Ben jij ook blij dat de herfstvakantie is aangebroken? Eindelijk wat meer tijd om te relaxen, maar ook om leuke dingen te doen! Op deze pagina vind je alles wat er te doen is tijdens te herfstvakantie en vind je alle informatie die je nodig zal hebben. Geniet van je vakantie!

Activiteiten voor de kids

Een dagje weg met de kinderen? Via deze pagina vind je alle activiteiten en evenementen die speciaal voor de kids zijn, have fun!

Bekijk alle evenementen voor de kids

Een hapje eten en een drankje doen is altijd goed!

Wil je nadat je alle leuke activiteiten en evenementen hebt gehad, een hapje eten of een drankje drinken? Groot gelijk! Er is een ruim aantal aan terrassen en restaurants. Genoeg terrassen hebben lekker veel warmtelampen, zodat je het niet koud krijgt en buiten is er altijd een gezellige sfeer.

Bekijk hier alle restaurants en cafés

Trakteer jezelf op Leiden! - Als je zin hebt om te winkelen, kun je hieronder kijken voor leuke tips! Hieronder vind je een overzicht van winkels en kan je wat meer lezen over de trakteertas en trakteerkaart. Allemaal handig als je jezelf wil trakteren op Leiden!

Er zijn maar liefst 13 musea in Leiden!

In Leiden zijn er heel veel musea, met allemaal verschillende onderwerpen! Vind je het menselijk lichaam interressant en lijkt het je fantastsich om door het menselijk lichaam te lopen? Of wil je juist meer leren over de wetenschap? Dat kan! Ook zijn er activiteiten te doen in sommige musea, dus kan je lekker actief mee doen. 

Klik hier om te zien welke musea er in Leiden zijn
Rijksmuseum Boerhaave

Overnachten

Een dag in Leiden is simpelweg te kort, daar kom je al snel achter! Met al die musea, sfeervolle winkelstegen, stadswandelingen of met een sloepje vanaf het water wil je zeker langer vertoeven in deze gezellige stad. Maak je ontdekking compleet en boek een overnachting in een knus hotel of bed & breakfast. Niets is lekkerder toch om een lekkere dag af te sluiten en jezelf te verwennen met een comfortabel nachtje?

Overnachtingen

Ga er lekker op uit!

Wat is er nog meer te doen?

 • Naar de bioscoop

  Regent het buiten of is het net iets te koud? Naar de bioscoop gaan is dan een perfect idee! 

  Kijk hier welke films momenteel draaien
 • VVV Leiden

  Bij de VVV kun je terecht voor al je vragen over Leiden en word je geïnspireerd en geënthousiasmeerd. Of het nu gaat om ideeën voor uitstapjes, een plattegrond, bootverhuur of lekkere eet tips, hier weten ze het! 

  Last but not least kun je hier ook terecht voor de originele Leidse kadootjes, zoals etsen of souvenirs. Of het kopen van cadeaubonnen, van VVV bon tot de Trakteer jezelf op Leiden kaart! Bekijk een selectie van ons aanbod in de webshop van het Leidse winkeltje!

  Bezoek de pagina
 • Loop mee met een professionele gids

  Ben je een echte cultuurliefhebber en nieuwsgierig van aard? Loop dan mee met een professionele gids. Zij weten je alles te vertellen over de historie van Leiden, kennen alle ins- en outs.

  Meer informatie
  Rondleiding
 • Ontdek de regio!

  Niet alleen in Leiden zijn er dingen te doen, maar ook in de wat kleinere steden in de buurt van Leiden. Ontdek de regio bijvoorbeeld door middel van fietsroutes. 

  Bekijk de website