Gidsenteam Gilde Leiden

Gilde Leiden biedt u de gelegenheid om het hele jaar door deel te nemen aan een Stads- en hofjeswandeling. De Leidse binnenstad leent zich uitstekend voor een interessante en gezellige stadswandeling waarin u veel over de historie hoort, de mooie hofjes van Leiden ziet en wij u ook het verhaal van de jonge Rembrandt vertellen.

hofjes_1.png

April tot november
Elke dag om 11.30 uur
Startpunt: VVV Leiden, stationsweg

November tot april
Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 11.30 uur
Startpunt: VVV Leiden, stationsweg

Het hele jaar door
Elke zondag om 14.00 uur
Startpunt: pleintje voor de Burcht

N.B. Gilde Leiden wandelt niet op de volgende dagen in 2019:

  • Nieuwjaarsdag
  • Eerste en Tweede Paasdag
  • Eerste en Tweede Pinksterdag
  • Donderdag 6 juni
  • Donderdag 29 en vrijdag 30 augustus
  • Donderdag 3 oktober 
  • Kerstmis
  • Dinsdag 31 december

Voor alle wandelingen van Gilde Leiden wordt een bijdrage van € 4,- per persoon gevraagd (kinderen tot 12 jaar gratis). Reserveren niet nodig. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Voor meer informatie of privé rondleidingen bel je 06-12209120 of kijk op www.gildeleiden.nl.

gidsenteam_4128x2322.jpgCicerones

De rijke historie van Leiden is de bron van tal van verhalen. De gidsen van Cicerones brengen die verhalen al wandelend tot leven met een prettige mix van historische wetenswaardigheden en leuke anekdotes. De gidsen brengen u op verrassende plekken en wijzen op interessante details die u anders had gemist.

Het vaste gidsenteam van Cicerones bestaat uit gecertificeerde gidsen die het rondleiden beroepsmatig uitvoeren. Zij vertellen u met groot enthousiasme over hun favoriete plekken in de stad. 

Van maart t/m oktober kunt u iedere zondag aansluiten bij de wekelijkse wandeling om 14:30 uur. Het programma vindt u op de website van Cicerones. Groepen kunnen het hele jaar door een wandeling of arrangement op maat aanvragen.

Benieuwd naar de reacties van andere deelnemers? Op de website van Cicerones vindt u meerdere recensies

Groepswijzer Gidsenteam

Voor wie kennis wil maken met alle facetten van de Sleutelstad staat het Groepswijzer Gidsenteam klaar. Natuurlijk biedt Groepswijzer.nl de gebruikelijke wandelingen rond thema’s als de Gouden Eeuw, hofjes en Rembrandt, maar er is veel meer… Groepswijzer.nl beschikt over specialisten, wier wandelingen worden aangeboden onder de titel Expert Walks.

Wat dacht u van de geschiedenis van het afval in Leidse luchtjes? Of een wandeling langs de beroemde muurgedichten? Of laat u varen onder de Leidse bruggen, terwijl de schrijfster van het Leidse Bruggenboek u er alles over vertelt. Er zijn vele mogelijkheden om iets bijzonders van uw stadswandeling te maken. De gidsen van het Groepswijzer Gidsenteam spreken alle moderne talen (inclusief Chinees!) en zijn u graag van dienst.
Kijk op www.groepswijzer.nl of bel met 071-5235530.