City Hotel Nieuw Minerva

Boommarkt 23 2311 EA LEIDEN
tel 071 512 6358

City Hotel Nieuw Minerva is gevestigd in een aantal 16-eeuwse grachtenpanden en ligt aan de Oude Rijn in hartje Leiden. Het hotel bevindt zich tussen de twee belangrijkste Leidse winkelstraten en dicht bij culturele uitgaansgelegenheden, de universiteit, musea, restaurants en cafés. Het Centraal Station is op loopafstand. Het hotel heeft zelf ook een restaurant en faciliteiten voor vergaderingen, feesten en partijen.

Het hotel is in 1945 begonnen als een café in een oud pakhuis en is in de loop der jaren uitgebreid met zes grachtenpanden en omgevormd tot een hotel met 39 unieke kamers in Oudhollandse sfeer, waarvan 11 themakamers. In 1830 werd een van deze grachtenpanden bewoond door J.R. Thorbecke, liberaal staatsman en grondlegger van de Nederlandse parlementaire democratie.

Er zijn romantisch of klassiek ingerichte kamers en kamers in art-decostijl. Alle kamers hebben een douche of bad. Het hotel heeft ook een kamer met een extra lang bed. Typisch Leids is de Rembrandtkamer die ingericht is met echte bedstee en schilders attributen. In de Deftige kamer staat een bed van koning Lodewijk-Napoleon, de eerste koning van Nederland. Kamer 30 is een kopie van de logeerkamer van de Zangeres Zonder Naam, beroemd Leids vertolkster van het levenslied, met de originele inrichting. Er is een Delfts Blauwe kamer, een Jachtkamer en een bijzondere bruidssuite. De kamers aan de voorzijde hebben een mooi uitzicht op de rivier de Oude Rijn.

’s Ochtends wordt een traditioneel ontbijtbuffet geserveerd. In het restaurant kunnen gasten terecht voor een lunch of diner met Hollandse specialiteiten zoals bitterballen of biefstuk met friet. In de bar kunnen gasten terecht voor drankjes en snacks.

Het hotel beschikt over twee multifunctionele zalen voor maximaal 50 personen, die geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten, vergaderingen, trainingen, presentaties of voor 'gewoon' overleg en voor feesten en partijen. De vergaderzalen hebben een klassieke inrichting en daglicht.

Omdat het hotel in het centrum van Leiden ligt zijn er uitstekende mogelijkheden om een bijeenkomst te combineren met een stadswandeling, een boottocht of museumbezoek.

In de nabije omgeving van het hotel zijn er verschillende parkeermogelijkheden (betaald parkeren, dagkaart tussen de €12 en €14). Er is een aanlegplaats voor boten in de gracht direct voor het hotel.

Zie hieronder voor meer informatie

Algemeen

  • Restaurant (voor gasten)
  • Receptie 24 uur

Tv & internet

  • PC in accommodatie
  • TV-ruimte
  • Radio

Ligging & parkeren

  • Parkeergarage
  • Betaald parkeren
  • Parkeren bij accommodatie