Een dag vol verhalen over reizen en thuiskomen - programma

Maak je eigen planning of laat je leiden door de vele activiteiten op 15 juli 2018! 

Sensational snapshots of the Lammermarkt (English spoken)
by Shannon Stewart & Annette ter Haar (Singelpark)
Locatie: in Molen De Valk
13.00 – 13.30 uur
14.30 – 15.00 uur
16.00 – 16.30 uur

Shannon Stewart and Annette ter Haar will give you an introduction to the history of the Lammermarkt, one of the sites of the Singelpark that is changed almost beyond recognition.

*****
Het Verteltheater (6+)
Griekse Mythen door Gery Groot Zwaaftink
Locatie: in Molen De Valk
13.45 – 14.15 uur: De avonturen van Odysseus
15.15 – 15.45 uur: Icarus en Daedelus
16.30 – 17.00 uur: Perseus en Medusa

Troubadour en verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink biedt al 20 jaar een gevarieerd programma van verhalen en muziek voor kinderen en volwassen. Sprookjes, legenden en Griekse Mythen zoals Odysseus en Icarus. Muzikaal ondersteund, van luisterliedjes tot meezingers.

******
Speurtocht Mythologie in één dag! (8+)
Vanaf 13.00 uur doorlopend

Kinderen (8+) die graag op avontuur gaan, kunnen op zondag 15 juli in het aangrenzende Singelpark meer leren over de Griekse Mythologie tijdens een speurtocht van het Rijksmuseum van Oudheden. Wie alle vragen en opdrachten van de speurtocht ontrafeld heeft, wordt een echte expert!

******
Willow Mae
Locatie: Terras Molen De Valk
14.00 – 14.30 uur
15.00 – 15.30 uur

De veelzijdige, acoustic-based pop/folksongs van de in Leiden woonachtige Willow Mae (Willemijn van Helden) vinden hun inspiratie bij James Taylor, The Beatles en Joni Mitchell. Muziek voor alle muziekliefhebbers!

*****
Hillbilly Hayride

Locatie: Terras Molen De Valk
18.00 – 18.45 uur

Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. Met een aanstekelijk enthousiasme serveren ze deze muziek zoals het hoort: puur en oprecht. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel compleet.

​****
Adelle Nqeto

Locatie: Terras Molen De Valk
19.00 – 19.30 uur
21.15 – 21.45 uur

De nummers van Adelle Nqeto vertellen prachtige verhalen die worden omlijst door haar heldere stem, die soms breekbaar en dan weer krachtig klinkt. Haar eerste single ‘Make Something Beautiful’ kwam in oktober 2015 uit. In 2017 was de release van haar debuut-EP ‘Lights’. 
Mis dit aanstormend talent niet!

******
Melle de Boer
Locatie: Terras Molen De Valk
20.00 – 20.30 uur

De teksten van Melle de Boer verbeelden zonder pathos de cruciale menselijke ervaringen, handelen over hulpeloosheid en onbegrip. De Volkskrant schrijft: “juweeltjes, rustend op een bedje van mooi verwoord mannenleed.”
“Melle’s typische americana-zang met snik en de kraakheldere stem van Suzanne Ypma maakt het optreden een genot om mee te maken.” (3voor12)

********
Flitscollege: De Odyssee in 15 minuten
door Ruurd Halbertsma van Rijksmuseum van Oudheden
Locatie: Terras Molen De Valk
21.45 – 22.00 uur

Voorafgaand aan het optreden van Theater Gajes, vertelt Ruurd Halbertsma, conservator Klassieke Wereld van het Rijksmuseum van Oudheden, je in het flitscollege ‘De Odyssee in 15 minuten’ alles over het eeuwenoude verhaal van Homerus.

*****
Theater Gajes speelt Odyssee

Locatie: Het Cultuurplein
22.00 uur: inloop
22.30 uur: aanvang

Met het vallen van de avond speelt Theater Gajes het verhaal van de Griekse held Odysseus op Het Cultuurplein.
Het dynamische buitentheater van Theater Gajes verbindt spektakel met een goed verhaal, rauwe beelden, poëzie en muzikaliteit. De voorstelling vertelt het verhaal van de held Odyssee en zijn reis terug naar huis. Tijdens zijn reis sneuvelen zijn bemanningsleden en loopt zijn schip steeds meer schade op. Met de hulp van zijn goddelijke gids Athena overleeft hij de verwoestende krachten van de god van de zee Poseidon. Als het Odysseus, na een bezoek aan de onderwereld, lukt om al zijn strijd en listigheid te laten vallen kan hij eindelijk thuiskomen.

label_parkeergarage_lammermarkt_v3_zwart_rgb.jpg