Leiden StudentenStad

Leiden is de leukste studentenstad van Nederland! Dat levert talent op voor de toekomst. Samen met de gemeente Leiden, de Universiteit en onderwijsinstellingen als Hogeschool Leiden en mboRijnland, investeren, werven en behouden we in levenslange ambassadeurs voor Leiden. Er studeren ongeveer 50.000 studenten in Leiden. 

Strategisch Partnerschap

Op maandag 3 april 2023 tijdens het Leidsche Plein – hét drukbezochte netwerkevenement van citymarketingorganisatie Leiden&Partners - ondertekenden studentenverenigingen, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Leiden&Partners en de gemeente Leiden voor de achtste keer het strategisch partnerschap StudentenStad. Dit jaar organiseren studenten onder andere ‘de langste tafel van Leiden’, een groot diner om ontmoeting tussen Leidenaren te bevorderen.

Lees het persbericht

&Cultuurkaart

Speciaal voor alle Leidse studenten (mbo, hbo, wo) is er de &Cultuurkaart ontwikkeld. Studenten uit Leiden kunnen met deze digitale pas exclusieve kortingen en acties verzilveren bij Leidse ondernemers op het gebied van cultuur. Een mooie samenwerking tussen de stad en studenten. De &Cultuurkaart is tot stand gekomen met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, de MASCQ-studentenverenigingen en de stad Leiden. Met deze digitale pas bereiken we maandelijks ruim 7000 studenten. 

Ben jij student in Leiden? Meld je dan aan voor de &Cultuurkaart!

Aanmelden &Cultuurkaart

Student en Stad

Maak kennis met het Leidse verenigingsleven via Student en Stad! Leiden wordt ook wel gezien als dé studentenstad van Nederland. De stad kent een rijke historie die al eeuwen verbonden is met de Universiteit en haar studenten. Leiden is 24 studentenverenigingen rijk op gebieden als muziek, cultuur, sport, religie en gezelligheid. 

Leiden&Partners werkt nauw samen met de PKvV, de MASCQ en Gemeente Leiden om de Leidse Student en de Leidse Cultuur met elkaar te verbinden. 

Meer over Student en Stad

Studenten bereiken

Dé manier om studenten in Leiden te bereiken in eigen huis. De Turff-tablets worden in studentenhuizen gebruikt voor het bijhouden van alle financiën. Op het scherm worden gedurende de dag advertenties getoond als screensaver. Hiermee introduceren is dit het eerste digitale advertentieplatform in de woonkamer. De programmering kan volledig naar wens worden ingericht. Zo kunnen visuals per dag en per stad worden afgewisseld.

Meer City Dressing