Dutch Bio Science Week

De laatste week van juni staat Leiden helemaal in het teken van gezondheid. Dutch Bio Science Week is de nieuwe naam van de voormalige Life Sciences and Health Week, die voor het eerst georganiseerd werd in 2022 toen Leiden een jaar lang European City of Science was. 

Dutch Bio Science Week

Met de nieuwe naam Dutch Bio Science Week, met een herkenbare link naar het Leiden Bio Science Park, wordt het startschot gegeven aan een professionele en sterke profilering van Leiden en het Bio Science park, het grootste life science & health cluster en park van Nederland, als het kloppend hart van het Nederlandse Life Sciences and Health ecosysteem. Tegelijkertijd wordt hiermee invulling gegeven aan het ‘legacy’ programma van het European City of Science jaar.

Open dag Leiden Bio Science Park

Voor het eerst vindt de Open Dag van Leiden Bio Science Park plaats. Op meerdere locaties binnen het park kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Een dag vol ontdekkingen en geschikt voor alle leeftijden. Van interessante rondleidingen door laboratoria tot foodlabs, praktische workshops en lezingen.

Een gezondere toekomst, voor iedereen

Dutch Bio Science Week biedt een breed programma en wordt de paraplunaam waaronder vele bestaande en nieuwe activiteiten met het thema gezondheid en de toekomst van gezondheid een plek vinden. Daarmee bedient de week een brede doelgroep en brengt het talent, start-ups, scale-ups, onderzoekers, investeerders en het grote publiek samen. “Hoe mooi is het om een kijkje achter de schermen te krijgen van het Leiden Bio Science Park”, aldus Esther Peters, directeur van het Leiden Bio Science Park. “Heel veel mensen hebben geen idee wat hier gebeurt. Tijd om onze deuren te openen en de spannende innovaties te laten zien die onze gezondheid verbeteren en onze levens verlengen. Mede daarom vinden we het belangrijk om hierin te investeren. Leiden mag trots zijn op haar Leiden Bio Science Park!”  

Meer wetenschap in Leiden