(Bijna) Gratis naar Leidse musea met je studentenkaart

Student en met een laag budget toch genieten van musea? Dat kan! Met je studentenkaart krijg je bij veel Leidse musea korting of zelfs gratis toegang. Zo ontdek je geschiedenis, natuur, wetenschap én kunst op een toegankelijke manier. Lees verder voor de leukste Leidse museumtips voor studenten. Oh, en vergeet je studentenkaart natuurlijk niet wanneer je op pad gaat!  

1. Spot bijzondere planten in de Hortus

De Hortus botanicus Leiden is de groene plantenschatkamer van Leiden. Al ruim vier eeuwen wordt er in deze prachtige tuin verzameld en gekweekt, bewonderd en bestudeerd. De Hortus is ook een fijne plek om te studeren of te ontspannen met een boekje. Voor studenten van Universiteit Leiden is de Hortus gratis toegankelijk en voor alle overige studenten slechts €3,50 op online reservering.  

Musea

2. Stap in de voetsporen van Rembrandt bij de Young Rembrandt Studio

De Young Rembrandt Studio is gevestigd in Langebrug 89, in het 17e eeuwse pand van Rembrandts eerste leermeester, Jacob van Swanenburgh. In dit pand leerde Rembrandt drie jaar lang schilderen, tekenen en etsen. Stap in zijn voetsporen tijdens de indrukwekkende 7 minuten durende 3D videoprojectie. Entree is gratis.

Laat je schetsen door Rembrandt

3. Neem een kijkje in de wereld van de wetenschap

Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis? Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven van vandaag? Neem als mbo/hbo/wo-student gratis een kijkje in de wereld van de wetenschap bij Rijksmuseum Boerhaave.  

Bekijk de tijdelijke tentoonstelling
Rijksmuseum Boerhaave

4. Laat je verrassen door Japan

Bij Japanmuseum Sieboldhuis leer je over het verleden én heden van Japan. Bewonder de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen met studentenkorting als mbo/hbo/wo-student. Studenten van Universiteit Leiden krijgen gratis entree. Bewonder het mooiste uit Japan: prenten, keramiek, fossielen, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. 

Bekijk de actuele tentoonstelling

5. Reis door de oudheid in het Rijksmuseum van Oudheden

Mbo/hbo/wo-studenten krijgen gratis entree bij het Rijksmuseum van Oudheden. Reis door de oudheid en ontmoet de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Ontdek de spannende mummies, bewonder de machtige keizers en loop rond in een echte Egyptische tempel.

6. Ontdek bijzondere planten en dieren in Naturalis

Dompel je onder in de wonderen van de natuur bij Naturalis. Ga op ontdekkingstocht in wel negen tentoonstellingszalen vol met de mooiste dieren en planten. Stap in een tijdscapsule en beleef het tijdperk van de dinosaurussen. De T.rex Trix is er ook bij! Alle studenten krijgen korting.  

7. Leer meer over verschillende culturen in het Wereldmuseum Leiden

Wist je dat Wereldmuseum Leiden één van de oudste volkenkundige musea ter wereld is? Hier leer je van alles over verschillende culturen en volken. Kom te weten hoe mensen wereldwijd vroeger en nu leven en hoe mensen gevormd worden door hun cultuur. Er is een wisselend aanbod met tentoonstellingen en activiteiten. Studenten van Universiteit Leiden krijgen gratis entree en overige studenten krijgen korting.  

Bekijk tentoonstelling In Schitterend Licht