5 Leidse musea voor (klein)kinderen

Op stap met de (klein)kinderen? Neem ze gezellig mee op een cultureel uitje in Leiden. Met 13 musea is Leiden een échte kennisstad. Hierbij 5 musea die leuk zijn voor (klein)kinderen.  

Sta oog in oog met dinosaurus Trix

Altijd al eens het skelet van de beroemde dinosaurus Trix willen zien? Zij staat in Naturalis. Wow! Met 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen is er genoeg te zien. En voor de actievelingen onder ons, er is ook genoeg te doen. Wat zou jij doen als er ineens een dinosaurus voor je staat? Reis mee in de Rexperience en beleef jouw avontuur terug in de tijd. De jonge natuurliefhebbers vermaken zich wel.

Naturalis

Hoe zag het jaar 1000 eruit?

Voor alle jonge geschiedenisliefhebbers: Rijksmuseum van Oudheden is de ideale plek om op ontdekkingsreis te gaan. Wandel door een authentieke Egyptische tempel, bewonder mummies en leer over machtige keizers. Bovendien zijn er ook speciale familieroutes, waaronder een spannende audiotour over de Egypte-afdeling en speurtocht door de Romeinse tijd.

Als je genoeg hebt gezien, kun je je creativiteit uiten aan de knutseltafel in de Tempelzaal. Hier kun je je eigen mozaïek-fotolijstje maken of een kleurrijke kleurplaat inkleuren. Aan geschiedenis geen gebrek!

Rijksmuseum van Oudheden

Neem een kijkje in de wereld van de wetenschap!

Is jouw (klein)kind een jonge wetenschapper? In Rijksmuseum Boerhaave maken kinderen spelenderwijs kennis met onderzoek en innovatie. Benieuwd wat er in een dokterstas zit? De Dokterstas is een gratis activiteit voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Luister naar jouw hartslag en kijk of jij net zo precies kan werken als een chirurg. Of volg kinderworkshops. Kom te weten wie belangrijke ontdekkingen uit de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis deden. Neem samen een kijkje in de wereld van de wetenschap!

Rijksmuseum Boerhaave

Hét stadsmuseum van Leiden

Stap binnen in Museum De Lakenhal, waar kunst en geschiedenis tot leven komen! In dit Leids stadsmuseum beleven kinderen volop plezier. Er is een speciaal kinderatelier waar ze kunnen tekenen, schilderen en knutselen onder begeleiding van professionele kunstenaars. Daarnaast zijn er leuke familieroutes en interactieve workshops die kinderen helpen kunst op een spannende en educatieve manier te ontdekken.

Museum De Lakenhal

Wereldmuseum Leiden: een museum over mensen

Samen meer leren over de wereld en mensen?  In Wereldmuseum Leiden ontdekken jouw (klein)kinderen dat mensen ondanks alle verschillen, allemaal hetzelfde zijn: mens. Elke zondag zijn er leuke kinderactiviteiten, van het maken van navigatiekaarten tot het knutselen van fascinerende dierenmaskers. Of waarom niet gezellig meedoen aan een potje museumbingo? Een wandeling door het museum opent je blik op de wereld!

Per oktober 2023 gaat het museum verder onder de naam Wereldmuseum Leiden.

Wereldmuseum Leiden