Volkskrant Magazine

Familie-expo DierenAcademie

Wat als je meester een olifant was? Of je juf een luipaard? Op de DierenAcademie maak je het mee. Twaalf dieren hebben hier hun eigen lokaal. Zij leren je om vanuit dieren naar de wereld te kijken. Dat is hard nodig, want mensen hebben er een potje van gemaakt: ze hebben zich boven de natuur geplaatst! Dat moet anders. De expo is te zien t/m december 2022.

DierenAcademie

Rondje Singelpark

Loop een rondje langs de Leidse singels. Het stadspark is in totaal 6,5 km lang! En bestaat uit een aantal parken die langs de buitensingels van de oude binnenstad liggen. Deze parkgebieden of parkdelen worden in het Singelpark opgenomen maar blijven elk een eigen karakter houden. Daarnaast kun je ook je je ook laten verwonderen door de verschillende buitententoonstellingen.

Singelpark Leiden

Ontdek Leiden vanaf het water

Leiden vanaf het water is fantastisch! De historische binnenstad is omsingeld door water ej heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. Dus huur een bootje bij een van de vele Leidse rederijen. Of boek een rondvaart of een van de leuke arrangementen.

Bootverhuur en rederijen

Lunchtips

Van cultuursnuiven krijg je trek! Van een snelle hap tot borrelplank of van sjiek diner naar vegan. Lekker eten kun je in Leiden. We zetten de leukste eetstekken voor je op een rijtje. in Leiden zit je heerlijk!

Bereikbaarheid

Lazy Sunday Deal

Boek een overnachting van zondag op maandag en kies onze Lazy Sunday Deal voor maar €145* ! Je wordt verwelkomt met een high wine van Pipa Streetfood Bar. ’s Ochtends geniet je van een heerlijk uitgebreid ontbijt. 

* deze deal is gebaseerd op een overnachting in een standaard deluxe kamer, een luxere kamer is mogelijk tegen een meerprijs van €10 per kamertype

* deze prijs is exclusief toeristenbelasting (€3,50 p.p.)

Bekijk het arrangement

Wat is er nog meer te doen?