Nouveau Leiden

Een paradijs voor cultuurliefhebbers

Leiden staat bekend om haar universiteit, de sfeervolle historische binnenstad met grachten en prachtige monumentale gebouwen. Maar toch vooral om haar vele musea, waar wetenschap, cultuur en natuur op een boeiende manier in beeld worden gebracht. We lichten drie aanraders voor je uit.  

Young Rembrandt Studio

In de Young Rembrandt Studio, een 17e eeuws huis in Leiden, woonde en werkte Rembrandt zijn leermeester, Jacob van Swanenburgh. In Rembrandt zijn beginjaren leerde Rembrandt van hem schilderen, tekenen en etsen. De studio is een unieke stop op de Leidse Rembrandt route die een inkijkje geeft in het leven van de jonge Rembrandt. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven.  

Young Rembrandt Studio
Young Rembrandt Studio YouTube
  • Young Rembrandt Studio YouTube

Laat je schetsen door Rembrandt

Rembrandt was zeven jaar toen hij naar de Latijnse School ging, van 1616 – 1620. Hier leerde Rembrandt ook voor het eerst schetsen. Wie hier op de begane grond bij de ‘Young Rembrandt School’ naar binnenkijkt, ziet de penseelstreken als vanzelf op het doek verschijnen. Hoe tof! Heeft Rembrandt je geschetst? Zoek naar de datum en tijd en download de schets de volgende dag!

Young Rembrandt School
Young Rembrandt School
  • Young Rembrandt School

Onze tips - voor een dagje Leiden