Heerlijk struinen langs de kraampjes

Groente, vis, fruit, bloemen, kleding, delicatessen uit alle windstreken… Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op de Leidse markt. De markt geeft Leiden als winkelstad een extra dimensie. Op woensdag en zaterdag vind je op de kades van de Botermarkt, Vismarkt, Aalmarkt en Nieuwe Rijn een uitgebreide warenmarkt. Aanbod te over, je bent van harte welkom!

markt_mg_0243.jpg

De markt trekt duizenden bezoekers naar de stad.

Zaterdag
Op deze markt zijn er ongeveer dertig groente- en fruitkramen. Ook het gedeelte met verse vis is een bezoek aan deze markt al waard. Tussen de kramen met allerlei artikelen vind je vele terrassen waar je na het doen van de inkopen heerlijk kunt genieten van een drankje en een hapje. De markt is van 08.00 - 17.00 uur.

Woensdag
Naast de reguliere warenmarkt is er op de Aalmarkt ook een 'boerenmarkt' met diverse ecologische producten. De markt is van 08.00 - 17.00 uur.

De Biologische Smaak van Leiden
Op elke tweede zondag van de maand vindt op de Vismarkt deze markt plaats waarbij de nadruk ligt op eerlijke producten, bij voorkeur biologisch of streekgebonden. Meer info: debiologischesmaakvanleiden.nl.